Régió

Új épületrésszel bővül a zselízi magyar alapiskola

Zselíz | Új épületrész, új bejárat, új tornatermi zuhanyzók, kabinet és szertár – egyebek mellett ez is szerepel a Zselízi Magyar Tannyelvű Alapiskola idei fejlesztési-felújítási terveiben. Az iskolaudvar felújítására további 50 ezer eurót hagyott jóvá a város önkormányzata.
Buchlovics Péter

2020. január 24. 18:45

Zselízi Magyar Tannyelvű Alapiskola
Az iskola tetőszerkezetét már felújították. - Képarchívum

Az iskolaépület tetőszerkezetének teljes felújítását decemberben fejezték be, erre az önkormányzat 342 ezer eurót különített el a város költségvetéséből. Ugyanakkor a képviselőtestület 120 ezer eurót hagyott jóvá egy új épületrész kialakítására, amely az iskola belső udvar felőli részéhez csatlakozik.

Folytatódik a munka

„Az épület új, tágasabb, akadálymentes bejáratot kap. A tornaterem új zuhanyzókkal, öltözőkkel, kabinettel és szertárral bővül. Az alsó folyosón áthelyezzük és felújítjuk a szociális helyiségeket? – tájékoztatta lapunkat Máté Anikó igazgatónő. Az új épületrész alapozását már tavaly ősszel elvégezték, a tervek szerint tavasszal folytatják az építkezést, ősszel pedig már a tanulók is birtokba vehetik az új létesítményt.

Felújítják a közös udvart

Az önkormányzat további 50 ezer eurót szavazott meg az udvar korszerűsítésére is, bekötőutat és járdákat alakítanak ki, tesznek rendbe ebből az összegből.

Az udvar felújítására nagy szükség van, mert az alapiskola közvetlen szomszédságában található a Mózeskosár bölcsőde és a Cimbora óvoda épülete – ez utóbbit a magyar kormány támogatásából újították fel, közel 1 millió euró értékben. Az udvart a három intézmény közösen használja. Ugyanitt, az iskolaudvarban van a helyiek által csak T-18-asnak nevezett városi sportcsarnok is, amelynek a felújításán már dolgoznak, és a tervek szerint nagyszabású kulturális rendezvényekre is használni fogják. A tornacsarnok felújításába az épület hőszigetelése, az ajtók, ablakok cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése is beletartozik. A rekonstrukció összértéke több mint nyolcszázezer euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Felmérés: Parlamenten kívül az MKP

Nyilvánosságra került a titkos felmérés

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.