Törvényes volt a főellenőr-választás

Nádszeg |

<div>Hivatalosan is Cserkó Margit, az MKP helyi alapszervezetének elnöke lett a község új főellenőre.</div><div>&nbsp;</div>

A Galántai Járási Ügyészség vizsgálata szerint az előírásokkal összhangban zajlott az áprilisi főellenőr-választás a galántai járásbeli községben. Cserkó Margit korábbi képviselő lett a falu főellenőre.A képviselők áprilisban választottak új főellenőrt, mivel a korábbi lemondott. Hatan jelentkeztek a főellenőr-választásra, köztük Cserkó Margit képviselő, az MKP helyi alapszervezetének elnöke. Két jelentkező beadvánnyal fordult a járási ügyészséghez, szerintük nem volt törvényes a szavazás. Kifogásolták, hogy a megválasztott főellenőr részt vett az ülésen, míg a többi jelöltet kiküldték a teremből, és azt sem tudták meg, hány szavazattal nyert az új főellenőr. A választás zárt ajtók mögött folyt, a tizenegy tagú testület titkos szavazással választotta meg az új ellenőrt. A képviselőre tíz szavazatot adtak le, egy szavazócédula érvénytelen volt – áll a járási ügyészség tájékoztatásában. Az ügyész szerint a törvényekkel összhangban zajlott a választás. Leszögezi, hogy Cserkó Margit képviselőként jelen lehetett az ülésen, csak főellenőrré választásával szűnt meg a képviselői mandátuma. Az elemzésben kitérnek arra is, hogy a testületi ülést nem zárt tárgyalásként hirdették meg. „A tényekre és az idézett jogszabályra hivatkozva megállapíthatom, hogy Nádszeg község, illetve a nádszegi képviselő-testület eljárásában nem találtam olyan hibát, ami ügyészi intézkedéseket indokolna” – olvasható az ügyészség válaszában. Cserkó Margit megválasztása után Sándor Ottó került a megüresedett képviselői székbe. Értesüléseink szerint az önkormányzatot nem értesítették az ügyészség döntéséről. A megválasztott főellenőr az információs törvényre hivatkozva kapott tájékoztatást az ügyészi eljárás eredményéről. „Több jogásszal konzultáltam, ők egyetértettek abban, hogy az ügyész magyarázata nem teljesen fedi a valóságot” – nyilatkozta lapunknak Török József, a javaslat egyik benyújtója. Török hozzátette, lezártnak tekintik az ügyet, nem fellebbeznek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!