Több az elsős a szenci magyar középiskolában

Szenc |

<p>A korábbi évekhez képest több elsőst avattunk november 16-án a szenci Szenczi Molnár Albert Közös Igazgatású Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban és Szakközépiskolában.</p>

Nagy öröm volt ez számunkra, mivel beérni látjuk az új iskolavezetés, a megújult, lelkes tanári kar, valamint az intézményünket minden téren támogató iskolatanács és iskolaklub eddigi munkájának gyümölcsét. Bár a kedvezőtlen demográfiai mutatókon (a régióban egyre kevesebb a magyar alapiskolát végző tanuló) kívül a gimnáziumok és középiskolák túlkínálata is nehezíti helyzetünket, örömteli tény, hogy az előző évekhez képest e tanévben több az elsős. A 27 új diákból heten a vállalkozói szakon, tízen-tízen pedig a gimnáziumi tagozaton, valamint a szeptemberben indított óvópedagógia és nevelő szakon kezdték meg tanulmányaikat. Iskolánkat új szakok nyitásával igyekszünk vonzóvá tenni a távolabb élők számára is.

Az immatrikulációt a szokásokhoz híven a harmadikosok szervezték, akik egy komikus jelenetet is előadtak, majd az elsősök népszerű tévéműsorok paródiáival szórakoztatták a közönséget. Végül ízelítőt kaptunk a negyedikesek szalagavatói műsorából is. Miután az új diákok – bizonyságot téve ügyességükről, rátermettségükről és bátorságukról – megoldották a harmadikosok által összeállított feladatokat, és letették az idősebbek előtt az „esküt”, az iskola diákjaivá fogadták őket.

Az elsősökön kívül három új, de már szakmai tapasztalattal rendelkező tanár is átesett a tűzkeresztségen. A harmadikosok nekik is testre szabott feladatokat találtak ki: Mogécz Viktória zongoratanár egy népdalt adott elő, a német-magyar szakos Tirinda Piroska az Anyám tyúkja című vers néhány ismert sorát fordította németre, hogy a részletet Kluka Tamás fizikus-informatikus művészien előadhassa.

Kontár Zsuzsanna igazgató egy-egy névre szóló, különböző nemzeti és iskolai szimbólumokkal díszített fakanállal kedveskedett a felavatott elsősöknek, tréfásan megjegyezve, hogy ez is rendszeres tanulásra sarkallja őket. Az igazgatónő még egy meglepetéssel szolgált: azoknak a diákoknak és tanároknak, aki az előző héten részt vettek az Ópusztaszeren és környékén tett háromnapos tanulmányi kiránduláson, egy általa összeállított emlékfüzetet adott át az út legemlékezetesebb pillanatairól készült képekkel. Senki sem távozott üres kézzel, hiszen a frissítő mellé minden diák és meghívott vendég megkapta az Észhárító című iskolaújság legújabb számát is.

Örömünkre szolgált, hogy több megszólított régióbeli alapiskola kilencedikesei is jelen voltak az avatási ünnepségen. Többen közülük már most jelezték, hogy jövőre nálunk kívánják folytatni tanulmányaikat. Várjuk őket – minden más érdeklődővel együtt – a Szenczi Molnár Albert Közös Igazgatású Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakközépiskola 2012. január 13-i nyílt napjára!

Érdeklődni a 02/45923424-es telefonszámon vagy a szenczigv@gmail.com e-mail címen lehet.
Szabó Eszter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?