Régió

Tíz középiskola, köztük a kassai Ipari is új robotokat kapott

Kassa | A kassai IT Valleynak és a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulásnak közösen meghirdetett Interreg pályázata keretében 30 robot készletet osztottak szét tíz kelet-szlovákiai tanintézmény között. A berendezéseknek köszönhetően az iskolák jobb, modernebb és vonzóbb feltételeket teremthetnek a programozás rejtelmeinek elsajátítására.
Németi Róbert

2019. szeptember 3. 12:15

A kassai Talentum SAP fiatal programozói évek óta aratják a babérokat a robotikai megmérettetéseken
A kassai Talentum SAP fiatal programozói évek óta aratják a babérokat a robotikai megmérettetéseken  - Németi Róbert felvétele

Ennek a határon átnyúló projektnek köszönhetően olyan robotikai építőelemeket szereztünk be, melyeknek köszönhetően az iskolák a robotika és a programozás területén is sikeressé válhatnak. A magyarországi partnerrel közösen mindezek mellett egy, a pedagógusok képzését és fejlesztését segítő aktivitások sorozatát is sikerült beindítanunk” – jelentette ki Pavol Miroššay, a Košice IT Valley vezérigazgatója. A mintegy 44 ezer eurós összköltségű projekt az IT Valley és a magyarországi Draken egyűttműködésében valósult meg abból a felhívásból, melyet a Kassa Megyei Önkormányzat égisze alatt működő Via Carpatia csoportulás hirdetett meg. „Ez a projekt az első azok közül, melyek a Kisporojekt alap keretében valósulnak meg, és kiváló példája annak, hogy egy relatíve szűk költségvetésből is képesek vagyunk hasznos tevékenységeket támogatni. A projekt mindezek mellett a határon átnyúló együttműködést is nagy mértékben támogatja” – nyilatkozta lapunknak Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás igazgatója. Hozzátette, a meghirdetett pályázati lehetőség továbbra is nyitva áll, és nemcsak az iskoláknak, hanem más szervezeteknek, önkormányzatoknak, közszféra szereplőknek és intézményeknek is lehetőségük van ilyen és ehhez hasonló pályázatok megvalósítására. A robot készletek beszerezése iránt összesen 20 megyei közigazgatású középiskola fejtette ki érdeklődését. Az IT Valley elsőrban azokat az iskolákat választotta ki, amelyek mindennapi tevékenységeikben is alkalmazni tudják ezeket a berendezéseket. „Mi is három darab LEGOMINDSTORM EV3 nevű robot készlettel gazdagodtunk. Ez különösen fontos számunkra, hisz ebben az évben a robotikai tantárgy oktatása is elindul a kassai Ipariban” – jelenette ki Matej Éva, a kassai Szakkay József Szakközépiskola igazgatója. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

650 euró lehet a minimálbér

Támogatták a brexitmegállapodást a tagországok vezetői az EU-csúcson

Újra tárgyaltak az összefogásról

Haščák: Legyen minden nyilvános!

Látványosan emelkedik a minimálnyugdíj összege

VIDEÓ: Az átkelőhelyen gázoltak halálra egy idős férfit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!