Régió

Teljesen megújulhat a rimaszombati kórház

Rimaszombat/Besztercebánya | A rimaszombati kórházat működtető Svet zdravia hálózat a helyreállítási tervből (Plán obnovy) szeretne pénzt szerezni a kórház teljes modernizálására. A tervekre kedden rábólintottak Besztercebánya megye képviselői is.
Hegedűs Norbert

2021. november 30. 13:01

Az új rimaszombati kórház látványterve (BBSK-felvétel)
Az új rimaszombati kórház látványterve (BBSK-felvétel)

Míg néhány héttel ezelőtt még arról írtunk, hogy a Rimaszombati járás lakosai azért gyűjtenek aláírásokat, hogy az egészségügyi minisztérium ne minősítse le elfekvővő a kórházat, a fenntartónak egészen más tervei vannak az intézménnyel. Besztercebánya megye képviselői kedden megerősítették, hogy a jövőben aktívan együttműködnek a Svet zdravia hálózatával, mely a Helyreállítási terv segítségével modernizálná a rimaszombati kórházat.

Több mint 36 ezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért

2021. szeptember 16. 16:49

Több mint 36 ezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért

Teljesen új pavilont építenének

„A megyének is érdeke, hogy létrehozza a körülményeket a régió kórházainak fejlesztéséhez. Ez az érdek találkozott a Svet zdravia aktivitásával, mely szeretné fejleszteni a kórházakat és erre felhasználnák a helyreállítási terv eszközeit is. Az együttműködésünk feltételei egy új bérleti szerződésben lesznek definiálva, melynek egyebek között része lesz az a feltétel is, hogy, a helyreállítási terv segítségével felhúzott új objektumok a megye birtokába kerülnek” – mondta Ján Lunter megyefőnök.

A rimaszombati kórház esetében a képviselők megszavazták a „B” pavilon lerombolását, melynek helyén a Svet zdravia egy teljesen új kórházat építene fel. Erre egy már meglévő projektet használnának fel, mely alapján Nagymihályban már felépítettek egy modern kórházat. „A rimaszombati kórház komplexebb, és a nagymihályi projektet itt könnyen replikálhatjuk olyan rövid idő alatt is, amilyet a Helyreállítási terv megszab” – mondta Radoslav Čuha, a ProCare és a Svet zdravia igazgatója.

A Szövetség a déli kórházakba hívja a parlamenti „hősöket“

2021. november 12. 17:30

A Szövetség a déli kórházakba hívja a parlamenti „hősöket“

2026-ra kész lehet az új kórház

Juhász Péter, a rimaszombati kórház főorvosa, Besztercebánya megyei képviselő az Új Szónak elmondta, hogy korábban az állam csak a központi kórházakra volt hajlandó pénzt költeni, mivel azonban a Helyreállítási terv anyagi eszközei időhöz vannak kötve „ezért úgy tűnik, hogy egy kis racionalitás kerül az egészségügyi minisztérium fejébe, és a helyreállítási forrásból azok a perifériás kórházak is kaphatnak, ahol ezt fel tudják használni”. Juhász szerint a forrás igénylése jövő év folyamán történhet meg, és ha a pályázat sikeres lesz, akkor a kórháznak 2026-ig állnia kell. Azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban a Szövetség még a rimaszombati kórház leminősítése ellen gyűjtötte az aláírásokat, most pedig hirtelen a kórház felújítása van terítéken, Juhász Péter ezt mondta: „Nagyon remélem, hogy a racionálisan gondolkodó emberek átlátják, hogy a kórházat nem bezárni kell, hanem megerősíteni. Először a primer szférát, a háziorvosi hálózatot és a második körben lévő ambuláns hálózatot kell megerősíteni. Ha ez megtörténik, akkor lehet arról beszélni, hogy mi a minimális kórházi hálózat. Addig itt valamiféle bezárásokkal, valamint redukciókkal fenyegetni ökörség”.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
iskolai zaklatás k

Bántalmazzák a gyerekemet – mit tegyek?

Gyimesi György

A Za ľudí diszkriminatívnak tartja Gyimesi György javaslatát

iskolai zaklatás k

Kiből válhat zaklató? – az iskolai zaklatás forrásai

Juraj Šeliga

„Háború fenyeget” – véli Šeliga, aki továbbra is támogatja az Egyesült Államokkal kötendő megállapodást

A rendőrség részleteket közölt Lég és Csallóközcsütörtök között történt tragikus balesetről (KÉPEK)
Frissítve

Két áldozatot követelt a Lég és Csallóközcsütörtök között történt baleset (KÉPEK)

Vlhova

14 magyar és 50 szlovák sportoló utazik Pekingbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.