Szentek, segítségnyújtás, Petőfi és otthon а gyermekrajzokon (VIDEÓ)

rajzpályázat
Komárom |

A Mária Rádió Mirjam négy témát felölelő II. rajzpályázatára beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Limes Galériában. A rajzokat szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alap- és köziskolák diákjai készítették.

A pályázat négy téma köré szerveződött. Az első egy kedvelt szent ábrázolását jelentette. Ugyancsak téma volt a segítségnyújtás, mégpedig családi példák alapján. A bicentenáriumi évfordulóhoz kapcsolódóan Petőfi Sándor alakja volt a harmadik téma, míg a negyedik címe „Otthonunk a Felvidék” volt. Utóbbinál a gyerekek szabadon asszociálhattak tájakra vagy településekre. Az óvodák, az alapiskolai alsó- és felsőtagozatok és a középiskolák mellett a speciális nevelési igényű tanulók is pályázhattak, vagyis gyakorlatilag öt csoportra osztották a fiatal alkotókat. A pályázatra 394 rajz érkezett be, közülük 78-at díjaztak, s ezen felül még öt különdíjat osztottak ki.

Galéria

A Limes Galériában Szabó Zsolt, a Mária Rádió Mirjam elnöke, Lépes Lóránt atya és műsorigazgató, valamint Szili Katalin határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott üdvözölte a jelenlevőket. A díjátadó előtt Korpás Éva lépett fel, akivel a jelenlevők közösen énekelték el az „A csitári hegyek alatt” c. népdalt.

A kiállítás február 26-ig tekinthető meg hétfőtől péntekig 13.00 és 15.00 között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?