Régió

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Pozsony | A Nový čas internetes oldalán egy utas mesélt a csütörtöki buszbaleset részleteiről, melynek során a városi tömegközlekedés két járata, egy autóbusz és egy troli ütközött egymással a Sánc utcán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 20. 16:32

- TASR-felvétel

Az utas így emlékezett a balesetre: "Az emberek úgy repültek két-három métert a buszban, mint a rongybabák. Sokakat vér borított, szét volt vagdosva a kezük és a homlokuk."

Lucia aztán hangos sírást, kiabálást hallott, az autóbusz kezdett megtelni füsttel, az ajtókat nem lehetett kinyitni, és többen pánikba estek. Aztán meghallották a mentőautó szirénázását.

A mentősök a tűzoltók segítségével ellenőrizték a sérültek állapotát, 13-at közülük kórházba kellett szállítani. Ketten közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek, de egyikük sem volt életveszélyben.

A baleset pontos okát a rendőrség továbbra is vizsgálja. A keletkezett anyagi kár eléri az 50 ezer eurót – tájékoztatott Michal Szeiff rendőrségi szóvivő.

A 63-as busz vezetőjének eddig ismeretlen okokból hirtelen kellett a fékre lépnie a pirosnál, és a mögötte érkező 201-es troli már nem tudott időben megállni, hátulról nekiment a busznak. A baleset a legnagyobb reggeli csúcsforgalomban, 8:00 óra előtt nem sokkal történt.

A balesetről itt írtunk:

2019. április 18. 09:30

Súlyos baleset: Troli és busz ütközött Pozsonyban, 12 utas megsérült
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?