Régió

Sürgős felújításokra sincs pénz

Galánta. Rengeteg elképzelés szerepel a következő két évre kidolgozott beruházási tervben, melyet már ellenőrzött az önkormányzat. Egyes képviselők szerint viszont a tervek csupán töredékének megvalósítása reális.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 10. 19:00

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

A prioritások közt szerepel a Gyermekek terének felújítása, a kultúrház mögötti parkoló kibővítése, a városközpont területrendezési tervének kidolgozása, a Park utcában és a Jas lakótelepen parkolók kiépítése. Idén a Kodály Zoltán utcán sikerült 23 új parkolóhelyet kialakítani. Tervben van a Rózsa utca, a Szlovák nemzeti felkelés, az Új és a Sport utca, a javorinkai, a nemesnebojszai, a hodyi utak és járdák felújítása is. Jelenleg a javorinkai járdák kiépítéséhez vásárolják fel a telkeket, a kivitelezés még várat magára. Konkrét időpontok nincsenek meghatározva. A tervekben szerepel a játszóterek, a sportpályák és zöldövezetek felújítása, de ennek időpontját sem határozták meg.

Peter Závodský, a városi képviselő-testület pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának elnöke szerint a tervek konkrét időpontok nélkül csupán víziónak tűnnek. „Nagyon fontos a parkolók építése és a többi beruházás is, de hiába lesz a város főterén szobor, hiába a digitalizált mozi, ha a város megfeledkezik a rendkívül rossz állapotban levő fűtőcsövek felújításáról, és a lakótelep fűtés nélkül marad” – mondta az ülésen Peter Závodský. Azt javasolta, hogy a városi tulajdonban levő lakáskezelő vállalat, a Bysprav dolgozzon ki helyzetjelentést a vezetékek állapotáról.

Horváth Zoltán városi képviselő, a Bysprav ügyvezetője elmondta, hogy a csövek állapotát már évekkel ezelőtt felmérték, a felújítási tervek is készek, azonban a munkálatokhoz egyelőre nem sikerült elegendő pénzt szerezni. „Fontos hogy ezzel foglalkozzunk, évek óta készen vannak a projektek, de nem írtak ki olyan pályázatot, melybe bekapcsolódhattunk volna. A vállalatnak és a városnak nincs pénze ezeknek a kiadásoknak a fedezésére. Előkészítünk javaslatokat a finanszírozásra, megelőzve azt, hogy a következő alkalommal a tervek és megvalósításuk értékelésénél újból csak arról beszéljünk, hogy nincs elegendő fedezetünk” – mondta Horváth Zoltán. Ladislav Maťašovský polgármester elmondta, csak végszükség esetén vennének fel hitelt.

A képviselő-testület a Bysprav felügyelőtanácsát bízta meg egy elemzés kidolgozásával, a lehetőségek feltérképezésével. (bé)

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Legfrissebb galériák
Olvasta már?