Régió
Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Somorja komposztálókat vásárol a zöldhulladékra

TASR

2018. szeptember 24. 10:12

Somorja | Somorja városa a Környezetminőség nevű operatív program keretén belül sikeresen pályázott 1500 darab komposztálóra, 199 800 euró értékben.

Lea Fašangová, a somorjai Városi Hivatal munkatársa a TASR-nek elmondta, hogy a projekt fő célja a hulladék keletkezésének a megelőzése. A komposztálók beszerzésével ugyanis megelőzhetik a biológiailag lebomló hulladék felhalmozódását.

 

2018. szeptember 17. 16:07

Párkány komposztál, újrahasznosít

A város 1500 darab 800 literes kerti komposztálót akar vásárolni. A szerződés értelmében erre a célra 199 800 euró vissza nem térítendő támogatást fordíthatnak. A pályázó öt százalékkal járul hozzá az összköltséghez.

A Környezetvédelmi Minisztérium a Környezetminőség nevű operatív program meghirdetőjeként már több felhívást is közzétett a biológiailag lebomló hulladék keletkezésének a megelőzésével kapcsolatban. A város a projekt keretén belül ingyenesen biztosítja a komposztálót a helyi lakosoknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk