Ruhabörze Galántán

ruhavásár
GALÁNTA |

Advent utolsó vasárnapján ruhacserét szerveznek Galántán. Bárki leadhatja a megunt, de kifogástalan állapotban lévő ruháit, kiegészítőit és választhat helyettük. A kimaradt holmit jótékonysági célra ajánlják fel.

Rapand Bori és Lenka Šajgalíková önkéntesek szervezésében ingyenes ruhabörzét tartanak december 18-án a galántai Burcoffee Galéria kávézóban 14 és 16 óra között. A helyszín a szervezők szerint ideális, ugyanis eléggé tágas ahhoz, hogy a ruhafogasok elférjenek és az érdeklődők tudjanak válogatni a kínálatból. Októberben már szerveztek ilyen börzét, akkor a kávézó udvarán, ám az időjárás ezt most nem teszi lehetővé.

Tavaly és a koronavírus-járvány előtt is volt már börze Galántán, majd hosszabb szünet után Lenkával újrakezdtük a szervezését. A börze talán nem is a megfelelő kifejezés, az angol swap szóból indultunk ki, amelynek a magyar megfelelője cserebere, elcserél. Az életünk része az újrahasznosítás, szeretjük elkerülni a felesleges vásárlást és inkább olyan dolgokat beszerezni, amiket mások már nem használnak, de nekünk még hasznos lehet. Úgy gondoltuk, ennek teret kell adnunk a nyilvánosság számára is. A cserebere azért jó dolog, mert az új ruhák mellett új ismerősöket, barátokat is találhatunk. A ruhákon kívül kiegészítőket, gyerekkönyveket és játékokat is hozhatnak és vihetnek az érdeklődők”

mondta el Rapand Bori. Aki szeretne részt venni a vasárnapi rendezvényen, az minden ruhafajtából (női, férfi, gyermek) és a kiegészítőkből legfeljebb tíz darabot vihet. Ezeket a szervezőknek kell leadni, akik listát készítenek a leadott dolgokról. A belépő 2 euró személyenként, ezért az összegért bármennyi darabot haza lehet vinni, függetlenül attól, hogy valaki adott-e le valamit, illetve mennyit. Az októberi börzén összegyűlt pénzt akasztók, fogasok vásárlására költötték a szervezők, de a jövőben szeretnék jótékonysági célra felajánlani a befolyt összeget. A kimaradt ruhákat, tárgyakat a szükséghelyzetben élőket és hajléktalanokat segítő Jóakarat Polgári Társulásnak (Občianske združenie Dobroprajnosť) adják tovább.

A célunk, hogy minél több emberben tudatosítsuk, hogy ami valakinek szemét, az másnak kincset érhet, ezért jó továbbadni a számunkra szükségtelen holmikat. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy csak olyan ruhát, tárgyat lehet elhozni a börzére, amelyet akár a barátnőnknek is jó szívvel odaadnánk, vagyis hibátlan, kifogástalan minőségűt. Nem szabad úgy tekinteni az ilyen lehetőségre, mint a lomtalanításra. Alsóneműt higiéniai szempontból nem fogadunk el. Az a tervünk, hogy negyedévente rendszeresen megszervezzük a jövőben a rendezvényt, és a ruhák, kiegészítők mellett lakáskiegészítőket, dekorációkat, felnőtteknek szóló könyveket is gyűjtenénk és kínálnánk”

tette hozzá Rapand Bori.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!