Régió

Rengeteg ember gyűlt össze a párkányi Štúr-szobor leleplezésére

Párkány | Háromszor annyi ember verődött össze a Štúr-szobor leleplezésére, mint a tegnapi ellentüntetésre Párkányban. Rengeteg a rendőr a Duna-parton.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 12. 15:31

- Gulyás Zsuzsanna felvétele

Szombaton Párkányban a kopjafától nagyjából százfős tömeg indult a Duna-partra Ľudovít Štúr emlékművéhez, amit a Matica slovenská és szimpatizánsai ma ünnepélyesen is felavatnak.

A szoborállítást ugyanis nemcsak a város lakói, hanem képviselő-testülete is határozottan ellenezte pont azért, mert attól tartott, hogy a szobor megzavarja a városban a szlovákok és magyarok békés együttélését. Menyhárt szerint a Štúr-szobor egyetlen haszna, hogy arra figyelmezeti a szlovákiai magyarságot, ha nem áll a sarkára és nem fog össze, akkor az ehhez hasonló szobrok szaporodni fognak. A tüntetés a Himnusz eléneklésével zárult.

A Štúr-szobrot éjjel őrizték, a Matica épületéről viszont elfeledkeztek. "This is Párkány!" - írta fel ismeretlen tettes a falra:

2019. május 12. 15:06

Ez a felirat jelent meg reggelre a párkányi Matica-székházon
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Százezreket sújt a szegénység

Egyetlen alkotmánybíró-jelöltet választott meg a parlament: Radoslav Procházkát

GALÉRIA: Mutatjuk, hogy néz ki a száraz zsilipkamra

A végső megoldás: Sarri

Áfafizetés: magyarlakta megyék a szégyenpadon

Jubilál a Calvin János Teológiai Akadémia

Legfrissebb galériák
Olvasta már?