Régió

Reggel több helyen is rekordalacsony hőmérsékletet mértek

A meteorológusok hétfő reggel több mérőállomáson is rekordalacsony hőmérsékletet mértek. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szerint a következő napokban szintén kemény fagyra számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérsékletet Erdőtkán (Oravská Lesná) mérték, ahol -21,8 fok volt.
TASR

2019. január 21. 18:00

Képünk illusztráció (MTI-felvétel)

„Ma reggel országszerte fagyott, a leghidegebb Árván (Orava), Liptón (Liptov) és a Szepesség (Spiš) felső részén volt” – közölték a meteorológusok a közösségi oldalukon.

A SHMÚ alacsony hőmérsékletet mért Rabcsán (Rabča) is, ahol -19,9 fok volt. Liptószentmiklóson (Liptovský Mikuláš) és Veszelén (Oravské Veselé) -19,8 fokos hideget mértek.

A SHMÚ helyenként Nyugat-Szlovákiában, néhol Közép-Szlovákiában és a Szepességben is az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét mérte. „Mivel a hideg légtömeg nálunk még napokig megmarad, továbbra is kemény fagyokra számíthatunk” – zárták a meteorológusok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?