Problémamentes a hajléktalanok helyzete Galántán és Diószegen

shutterstock-hajléktalan
Galánta/Diószeg |

Minden hajléktalan helyzetére megoldást találtak Galántán és Diószegen is, így nem kell attól tartani, hogy a hidegek beálltával problémák adódnak velük.

Jelenleg nincsenek hajléktalanok az utcán a Galántai járás két városában. Galántán többüknek megoldódtak a lakhatási problémái, ötöt pedig a város saját bérlakásaiba költöztetett. Adriana Molnáriová, a városi hivatal szociális ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője lapunknak elmondta, Galántán jelenleg nincs éjjeli melegedő, sem szociális szolgáltatás a hajléktalanok számára, mert nincs rá szükség.

Aki nem talált magának lakást, azt a város a saját bérlakásaiban helyeztük el. Vannak még üres lakások, tehát ha szükség lenne rá, másoknak is meg tudnánk oldani a lakhatást. Az említett öt személynek van munkája, tudja fizetni a lakbért, de azokat is el tudnánk helyezni jelképes összegért, akik esetleg elveszítenék a munkájukat. Senkit nem hagynánk az utcán”

hangsúlyozta az osztályvezető.

Krommer Gábor, Diószeg polgármestere úgy nyilatkozott, folyamatosan figyelemmel kísérik a hajléktalanok sorsát és igyekeznek megoldást találni a problémáikra.

Állandóan gondoskodunk róluk, jelenleg semmilyen megoldandó feladatunk nincs velük kapcsolatban. Egynek munkát és lakást adtunk, hatnak pedig egy nagyszombati hajléktalanszállón találtunk helyet, odaszállítottuk őket”

fogalmazott a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?