Pozsonyeperjesen nagyobb a sor, máshol alig kell várni a járáshatáron

Pozsonyeperjesen nagy a sor, de gyorsan megy
Pozsonyeperjesrjes/ Felsővámos/ Vásárút/ Nyárasd |

Egyelőre nyoma sincs a Galántai járásból várt rohamnak a Dunaszerdahelyi járás határán lévő falvakban.

Az északkeleti határon egyedül Pozsonyeperjes a kivétel, ahol épp ottjártunkkor, kora délután kezdett feltorlódni a sor. A tesztelés második körében a múltheti egy helyett már két csapat fogadja az érkezőket, így a sor is kisebb, és gyorsabban megy a tesztelés. A község is határfalu, Ribánszky Jarmila polgármester tegnap azt nyilatkozta, szívesen letesztelik a szomszédos falvak lakosait, akik elfogadták a meghívást. Minden harmadik parkoló, illetve érkező autón volt galántai, vágsellyei rendszám. A helyi önkéntes tűzoltó is megerősítette, hogy sok ismeretlen áll sorban az alapiskola tornaterménél. „De ez semmi ahhoz képest, ami múlthéten volt” – jegyezte meg.

Kelet felé továbbhaladva merőben más kép fogadott bennünket. Felsővámoson csak az ajtóra kifüggesztett tábla jelezte a tesztelés helyszínét, sor azonban nem volt az tesztelőpont előtt. A teremben pedig mindenki az eredményre várt.

Hasonló volt a helyzet Vásárúton is. Az alapiskola előtt egy percet sem kellett várni a tesztelésre érkezőknek. A csapat tagjai ugyan megjegyezték, hogy – a múltheti körből okulva – előfordulhat, hogy vasárnap majd többen teszteltetik le magukat, így holnap lehet torlódás.

A kultúrház előtt körülbelül öten várakoztak, az itteni egységet vezető katona kijelentette, hogy aki jön, annak elvégzik a tesztet, itt sem tesznek különbséget a helyiek, vagy a más járásból érkezők között.

Nyárasdon az alapiskolánál tábla jelölte, hogy ez csak helyieknek fenntartott tesztelőpont, de itt sem kellett órákat sorakozni senkinek, akárcsak a kultúrház előtt, ahol körülbelül hatan vártak a tesztelésre.

A sportcsarnok parkolójában már nem csak dunaszerdahelyi jelzésű személyautók álltak, viszont a más járásból érkezők miatt sem torlódott fel a sor. Itt is csak a teszt eredményére kellett várni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?