Régió

Pozsony átnevezné a Sznf tér egy részét A bársonyos forradalom terévé

A pozsonyi főpolgármesteri hivatal szeretné átneveztetni a Szlovák nemzeti felkelés terének egy részét A bársonyos forradalom terévé az 1989-es forradalom 30. évfordulója alkalmából. Erről Matúš Vallo főpolgármester írt a közösségi hálón. A Sznf tér alsó, Régi Vásárcsarnok előtti részét neveznék át.
TASR

2019. július 16. 11:31

Matúš Vallo - TASR-felvétel

„Közeleg a bársonyos forradalom 30. évfordulója és szeretnénk valamilyen maradandó dologgal is megünnepelni.
  

A leggyakoribb javaslat, hogy valamelyik pozsonyi teret nevezzük át A bársonyos forradalom terévé” - írta Vallo. Az ügyben már megkeresték Pozsony-Óváros polgármesterét, Zuzana Aufrichtovát, a Sznf tér egy részének átnevezését ugyanis mindenekelőtt az óvárosi képviselő-testületnek kell jóváhagynia, majd a kulturális bizottságnak, a műemlékvédelmi bizottságnak, a médiabizottságnak és a városi képviselő-testületnek.

 „Ugyanúgy, ahogy nemrég T. G. Masaryk térre kereszteltük a Szlovák Nemzeti Múzeum előtti területet, a '89-es novemberi események is méltók arra, hogy egy tér emlékeztessen a szabadságért és a demokráciáért folytatott harcra, amelyben ma élhetünk” - jegyzete meg Vallo.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

Viharokra figyelmeztet az SHMÚ

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Percekkel a házasságkötése után halálos balesetet szenvedett egy amerikai pár

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?