Podcastsorozatot indított az önkormányzat

poscast-Szenc
SZENC |

Az országban elsőként indított podcastsorozatot a szenci önkormányzat. A tervek szerint havonta jelentkeznek új részekkel a városban zajló aktuális témákról.

A szenci önkormányzat az első az országban, amely podcastsorozatot indított azzal a céllal, hogy részletesebben foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek a helyi lakosságot érintik, illetve hogy a problémákat közelebb hozzák a lakosokhoz. “Olyan témákkal foglalkozunk, amelyek éppen aktuálisak. A nagyjából 30 percesre szerkesztett beszélgetések során a meghívott vendéggel részletesen szétszálazzuk az adott problémát. A podcastot videó és mp3 formátumú hanganyag formájában is elkészítjük, hogy ne csak nézhető legyen, ne kelljen a képernyő előtt ülnie a felhasználónak, így aki szeretné, más tevékenység mellett, akár kutyasétáltatás közben is meghallgathassa. Ezt a példát azért említem, mert az egyik lakostól éppen ezt a visszajelzést kaptam” - mondta mosolyogva Dagmara Mičeková, Szenc város PR-menedzsere, aki a podcast-beszélgetéseket vezeti. A legújabb részben az oktatásügy, a helyi iskolák helyzete volt a téma, a beszélgetőtárs Mária Chorváthová, a város oktatásügyi és sportosztályának vezetője volt. A következő podcast témája a tervek szerint a hulladékgazdálkodás lesz.  Dagmara Mičeková hangsúlyozta, minden témában kellőképpen fel kell készülnie, és majd az idő mutatja meg, mivel folytatják a sorozatot, amelynek részei havi rendszerességgel jelennek meg. Beszélgetőpartnerei Szenc város egyes részlegeinek vezetői lesznek. A PR-menedzsertől megtudtuk, a város lakosai pozitívan reagáltak az újdonságra. “Az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy tájékoztassa a lakosokat és kommunikáljon velük, hiszen sok esetben alig van elképzelésük, mi mindennel jár egy város vezetése, milyen igényes munkát végzünk, mennyi fontos lépés kell ahhoz, hogy a lakosok eredményeket lássanak. Az elindított sorozat is egy módja annak, hogy az emberek felé nyissunk és közeledjünk, magyarázatot, tájékoztatást adjunk az éppen zajló folyamatokról. A podcastokban igyekszem reagálni azokra a kérdésekre és félrevezető információkra is, amelyek a közösségi hálón megjelennek és gyorsan terjednek, a legtöbbször felesleges idegességet és zavart keltenek a lakosok körében” - fejtette ki Dagmara Mičeková. Hozzátette, az, hogy a kezdeményezés zöld utat kapott, Dušan Badinský polgármesternek köszönhető, aki nyitottan állt a megvalósításhoz, elsőként ült mikrofon és kamera elé, és teljesen nyíltan beszélt a város aktuális problémáiról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?