Pered község állásfoglalása

törvény k
Pered |

A kiadványokról szóló 265/2022-es törvény értelmében közöljük Pered község állásfoglalását a Generációk doktor bácsija Pereden című írással kapcsolatban, amely október 3-án jelent meg.

Mindamellett, hogy Pered község önkormányzata nagyon nagyra becsüli dr. Tóth Gábor gyerekorvos tevékenységét a faluban és őszinte hálával tartozik az odaadó munkájáért, fontos megjegyezni, hogy a doktor úr Pereden nem kérvényezett községi lakást sem a jelenlegi, sem pedig az előző faluvezetéstől. A község fontosnak tartja, hogy a faluban korszerű egészségügyi rendelők működjenek, éppen ezért az önkormányzat még 2008-ban kedvező feltételek mellett eladta a doktor úrnak az egyik ingatlant a falu központjában, amelyen a doktor úr saját rendelőt és szolgálati lakást szeretett volna létesíteni. Az önkormányzatnak nincs tudomása arról, hogy ezek a tervek miért nem valósultak meg, ennek ellenére a község a mai napig térítésmentesen gondozza az ingatlant. 2021-ben a jelenlegi polgármester közbenjárásával dr. Tóth Gábor tárgyalni kezdett egy külsős építtetővel, aki többfunkciós épületet szeretne kialakítani a faluban azzal a céllal, hogy az ingatlanban helyet találna egy új gyermekorvosi rendelő is. Mivel sajnos ez ügyben sem történt előrelépés, a község 2024-ben egy saját többfunkciós épület tervezésébe kezd majd, amelyben szintén kialakításra kerülne egy rendelőkre alkalmas hely. Ami a jelenlegi rendelő környezetét illeti, a peredi nyugdíjas otthon 2020-ban teljes tetőszigetelésen, tetőcserén, valamint az összes nyílászáró cseréjén esett át. 2022-ben az épület külső kanalizációja volt felújítva, és jelenleg zajlik egy evakuációs tűzlépcső és egy személyszállító lift kiépítése az épületben. Az önkormányzat megérti, hogy ezek a munkálatok sok kellemetlenséget okoznak a gyermekorvosi rendelő működésének, viszont a község bízik benne, hogy a rendelő áthelyezése belátható időn belül megoldódik, hiszen ezzel nem csak korszerűbb helyen tudna működni a rendelő, de nyolc új férőhelyet is ki lehetne alakítani a nyugdíjas otthonban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?