Pénzt tisztított – és lopott – a kuruzsló

Nyitra |

<p>Egy Senty nevű kuruzslót keres a rendőrség, aki különböző ürügyekkel pénzt csalt ki az ügyfeleitől. Egyelőre egy asszony tett ellene feljelentést, de valószínű, hogy sokkal több a károsult, mert a szolgáltatásait újságokban hirdette.</p>

Senty jövendőmondónak és gyógyítónak tüntette fel magát a hirdetésekben, és a Lévai járásból származó 56 éves asszony először beteg lánya számára kért tőle segítséget. A két nő először július végén ment el hozzá, és a javasasszony az általuk hozott, boltban vásárolt tojásból egy tíz centiméter hosszú férget varázsolt elő. „Azt mondta, ez a bennünket üldöző gonosz, és meg fog szabadítani tőle. Annyira hiteles volt, hogy szó nélkül kifizettük neki a 400 eurót, amit kért” – mondta el a becsapott asszony. Második alkalommal egy tyúkot kellett vinnie a kuruzsló lakására. „Hozzá sem ért, csak mormolt valamit felette, a tyúk mégis elpusztult. Ekkor is azt mondta, hogy a gonoszt pusztította el, de ez nagyon kimerítő művelet volt számára, ezért 1600 eurót kért. Azt is kifizettük”.

Látván az ügyfelek hiszékenységét, a jövendőmondó arra vetemedett, hogy az asszisztensével felhívatta az idősebb asszonyt, és az megfenyegette, hogy ha nem hozzák el otthonról az összes pénzüket, megtisztítani, meghalhat az unokája. „Azt mondta, átok ül a bankjegyeken, ezért nem válik hasznukra az sem, amit vásárolunk belőlük. Húszezer eurót kért, de nekünk csak 14 ezer volt. Ezt szeptember elején vittük el a kuruzsló lakására, bár ne tettük volna” – panaszolta az asszony.

Ott ismét titokzatos szertartást abszolváltak. A kuruzsló alufóliába csomagolta a pénzt, valamit mormolt felette, majd egy pohárba vizet töltött, abba ismeretlen anyagot szórt és ráparancsolt az asszonyokra, menjenek a másik szobába, és öntsék ki a vizet az ablakon. „Amikor visszamentek, átadta nekik a törülközőbe göngyölt csomagot és rájuk parancsolt, hogy csak huszonnégy óra elteltével, otthon bontsák ki, pontban éjfélkor, miután gyertyát gyújtottak. Az asszonyok így is tettek, de a csomagban csak egyformára vágott papírdarabokat talált” – mondta a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Božena Bruchterová.

A becsapott és meglopott asszony azonnal felhívta a kuruzslót, de egy férfi közölte vele, hogy Senty helikopterrel Görögországba tart, és a pénzen, sajnos, olyan erős átok ült, hogy értéktelen papírrá változott a tisztító rítus hatására. Arra utasította az asszonyt, hogy a papírokat dobja a patakba, és ha jót akar a családjának, senkinek ne szóljon a dologról. „A rendőrség csalás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, és kéri a lakosság segítségét a kuruzsló azonosításához. Egyben mindenkit figyelmeztet, hogy ne dőljön be a hasonló csalóknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?