Régió

Párkány: külön levél a miniszternek, válasz még nem érkezett

Párkány | Párkány polgármestere külön levélben fordult Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterhez, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a helyi nagy kapacitású oltópontot a helyiek és a környékbeliek is használhassák. Válasz még nem érkezett, a rendszer továbbra is úgy működik, hogy a párkányiakat Érsekújvárba, az újváriakat pedig Párkányba rendeli oltásra.
Buchlovics Péter

2021. május 19. 15:16

koronavírus
Legalább az időseknek ne kéne máshová utazniuk. - A szerző felvétele

Eugen Szabó, Párkány polgármestere május 13-án külön levélben fordult közvetlenül Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterhez, arra kérve őt, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a városbeliek és a város vonzáskörzetében élők helyben vehessék igénybe a Párkányi Rendelőintézetben működő oltópontot. A polgármester a levélben arra hívja fel a miniszter figyelmét, annak ellenére, hogy a párkányi oltópont azért létesült, hogy az emberekhez minél közelebb vigyék az oltás lehetőségét, ez Párkány esetében a gyakorlatban sajnos nem így működik. A városháza azt tapasztalja, bár a városban és környékén van igény és érdeklődés az oltásra, az elektronikus rendszer a helyieket és a környékbelieket rendszeresen Érsekújvárba küldi terminusra, az újváriakat pedig Párkányba rendeli.

Eugen Szabó arra is felhívja a figyelmet, hogy Párkányban a városhoz eső legközelebbi oltóközpontok és kórházak is 50-60 kilométeres távolságban vannak. A polgármester szerint sokan az utazási kényelmetlenségek miatt maradnak távol a vakcináktól. Eugen Szabó arra kéri Lengvarský minisztert, hogy vizsgálja ki a párkányi anomáliát és adott esetben változtassanak az NCZI, azaz az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja által működtetett regisztrációs rendszer paraméterein úgy, hogy az megfelelő legyen azoknak, akik helyben is mehetnének védőoltásra – mégsem tehetik ezt meg.

Bevált az idősek listája

A párkányi városháza kommunikációs osztálya lapunkkal annyit közölt, hogy a miniszterhez írt levelet biztos, hogy megkapta a tárca, válasz egyelőre nem érkezett. Dudáš Ágnes szakelőadó hozzáfűzte, a regisztrációs rendszer továbbra is ide-oda küldözgeti az embereket, ebből a szempontból semmi sem javult, változott. Czékus András, a Párkányi Rendelőintézet igazgatója megerősítette, hogy továbbra sem a párkányiakat és környékbelieket küldi a számítógép a helybeli oltópontra, az érsekújváriakat Párkányba utalja, a párkányiakat Érsekújvárba. Ugyanakkor a városháza által leadott idősek listájáról – amelyen azok a helyiek szerepelnek, akiket a távolmaradók miatt fennmaradó vakcinákkal be tudnak oltani –, a legutóbbi hétvégén mindenkit be tudtak oltani Párkányban. Ha viszont egy helyi idős embert beugróként értesítenek, akkor azonnal mennie kell az oltásra – tudatta Dudáš Ágnes.

Itt jegyezzük meg, hogy szerkesztőségünk a múlt héten a térség polgármesteri által írt levél kapcsán e-mailben fordult az egészségügyi tárcához és az NCZI-hez is, választ, az ígéretek ellenére, mostanáig lapunk sem kapott.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
bankovka

A szlovákiai nők a spóroláshoz, a férfiak a pénz fialtatásához értenek jobban

koronavírus-vakcina

Koronavírus – Több mint tízezer PCR-tesztet végeztek pénteken

Ismét gyülekeznek a parlament épület előtt

Ismét tüntetők gyülekeznek a parlament épület előtt

színház

Tragédiák után egy vérbő komédia

Tokió 2020

Tokió 2020 – Tizenhét új koronavírusos eset

parlament k

Folytatódik a parlament rendkívüli ülése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.