Párkány: a jövő hónapban várható aszfaltozás a Szent István utcán

Az utca most járható, de úgy tervezik, hogy csak áprilisban aszfaltoznak az adott szakaszon
Párkány |

A Szent István utca katonai temető előtti szakasza most ugyan átjárható, de a korábban csőtörés sújtotta területet várhatóan csak áprilisban teszik rendbe.

Mint arról lapunkban korábban is beszámoltunk, a város egyik fő útvonalának számító Szent István utcán, a katonai temető előtti szakaszon februárban két csőtörés is volt. A Nyugat-szlovákai Vízművek műszaki csapata a hibát elhárította és az utca már átjárható. Viszont az adott részen még mindig ott az úttorlasz, a járművekkel továbbra is óvatosan kell haladni. A szóban forgó területen a csővezetéket megjavították, a lyukakat, gödröket feltöltötték és ledöngölték, de az adott szakaszon várhatóan csak a jövő hónapban kerül sor a teljes helyreállításra és az aszfaltozásra – értesült lapunk Haffner Pétertől, a vízművek munkatársától. Meg kell várni, amíg ott a földréteg megül, összetömörül és stabilizálódik, de nem csak ott, hanem az úttest szélén lévő kerékpársávnál is. A csőtörésekkor kiömlő víz ugyanis az úttest alatt és mellett szinte mindent eláztatott, tehát azokat az üregeket is fel kell tölteni, tömöríteni, majd lebetonozni, amelyek a víz miatt az út régi felszíne alatt keletkeztek. Csak a stabilizált, géppel tömörített és lebetonozott alapra kerülhet majd az új aszfalt – tudtuk meg a szakembertől. A Szent István utcán – mint szinte mindenütt a városban – még a 1960-as években kiépített vezetékrendszer és csatornahálózat húzódik, ráadásul a Szent István út alapzata betonlapokból készült és aztán lett ráhúzva az aszfalt, tehát a dilatáció, a rétegek mozgása következtében csőtörések bármikor és bárhol bekövetkezhetnek. Épp ezért az sem elegendő, ha csak kifoltoznák az adott részt. Haffner Péter megkeresésünkre úgy reagált, egyeztetnek az igazgatósággal és várhatóan a jövő hónapban már teljesen rendbe teszik a katonai temető előtti részt. Az aszfaltozást feltehetően külsős cég végzi majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!