Régió

Pályázatot ír ki Gúta egy új sportcsarnok látványtervének elkészítésére

Gúta | Negyedmillió eurós hitelkeretet hagyott jóvá legutóbbi ülésén a városi önkormányzat, az összeget fejlesztésekre fordítják.
V. Krasznica Melitta

2019. június 27. 15:00

A hitel egy részét parkolók kialakítására fordítják a Híd utcában, a Szabadidőközpont mellett (A szerző felvétele)

A pénzből felújítják a Radnóti utcában a járdát, parkolókat alakítanak ki a Híd utcában, a Szabadidőközpont mellett, a Templom téren, valamint a Partizán utcában, a kazánház udvarában, továbbá felújítják a városháza nagy üléstermét. Az eredetileg 200 ezer euróra tervezett hitelkeretet Halász Béla, az építésügyi bizottság elnökének javaslatára további 50 ezer euróval növelték meg a képviselők. Ebből a pénzből kidolgoztatják a város közlekedési tervezetét és két pályázatot írnak ki, egyrészt egy új sportcsarnok, másrészt a Szent Rozália park felújításra váró kerítése látványtervének elkészítésére. Az új sportcsarnok az elképzelések szerint a régi közelében épülne.

A város pályázatot készül benyújtani az Állami Lakásfejlesztési Alaphoz két, egyenként 24 lakásos bérház építésére,

a terveket szintén e hitelkeretből készíttetnél el. Ha sikeresen pályáznának, akkor a pénzből az infrastruktúra fejlesztése is megvalósulna, az úthálózattal együtt, ami előmozdítaná a családi házak építését is a Déli Zónában. Jövőre esedékes az elektromos művek részéről az villamoshálózat kapacitásának bővítése is térségben.

A testületi ülésen Finta Zoltán hivatalvezető elmondta, az elfogadott költségvetés szerint ingatlaneladásból idén 146 ezer euró bevétellel számolnak, amit szintén kisebb beruházásokra fordítanak. Ebből 76 500 euró már beérkezett a város számlájára, 75 ezerre egyelőre nincs még meg a fedezet. Ezért – hogy időben le lehessen folytatni a közbeszerzést és még idén el lehessen végezni a betervezett fejlesztéseket – átmeneti időre a tartalékalapból különítik el a szükséges összeget. Amilyen ütemben érkezik aztán a pénz az ingatlaneladásokból, úgy töltik fel a tartalékalapot. A 146 ezer eurót egyebek mellett a kamerarendszer bővítésére, a sportcsarnok megvilágításának felújítására, számítógépek és programok vásárlására a városi hivatal részére, a lakótelepeken a konténerállások korszerűsítésére, a Tájház épületének felújítására, a vízelvezető árkok felújítására, gépkocsilízing-törlesztésre, valamint pályázati tervezetek kidolgozására fordítják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?