Óvodák napja Vágsellye főterén, a legkisebb Pázmányosok is ott voltak (VIDEÓ)

Vágsellye
Vágsellye |

Dallal és tánccal ünnepelték az óvodák országos napját a járási székhelyen, a városháza előtti téren az önkormányzati óvodákból érkező gyerekek, óvodapedagógusok, valamint szülők és nagyszülők találkoztak.

Vágsellyén hat önálló, egy magán, valamint három olyan önkormányzati óvoda működik, amely egy-egy alapiskola igazgatása alá tartozik, több mint 70 képzett óvodapedagógussal. Koller Erika városi szóvivő elmondása szerint a járási székhely nevelési intézményeit mintegy 740 gyerek látogatja. Az óvodák országos napjába öt óvoda kapcsolódott be Vágsellyéről, köztük a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda magyar gyerekei és pedagógusai is. Az önkormányzat és a városi diákparlament közös rendezvényén Jozef Belický, Vágsellye polgármestere üdvözölte a gyerekeket, az óvodapedagógusokat és a város központjába látogató családtagokat, illetve óvodabarátokat. A Május 8-a utcai óvodából a nevelőik jóvoltából vidám zenei kísérettel, harmonikaszóval érkeztek a városon át a gyerekek. A városházával szemközti, a plébániatemplom melletti történelmi épület a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda alsó és felső tagozatos tanulóié. A magyar óvodások üdvözlésére az alsó tagozatosok gyűltek össze a téren, a rendezvény egyúttal az egykori tanulók – mai szülők, pedagógusok -- találkozóhelyéül is szolgált. A tanév folyamán számos közös programjuk van a magyar alapiskolásoknak és az óvodásoknak annak ellenére, hogy az óvoda más városi épületben működik. Legutóbb az alapiskola első osztályos tanulói látogatták meg az óvodásokat, korábban az óvodások jöttek el játszani az iskolaudvarra, de a legkisebb Pázmányosokat számos más iskolai rendezvényen is szívesen látják. Koller Erikától megtudtuk a rendezvényen, hogy csaknem 150 óvodás járta a táncot az óvodák országos napja alkalmából. Jozef Belický, miután köszönetet mondott a résztvevőknek és a gyermekek neveléséről gondoskodó óvodapedagógusoknak, maga is táncra perdült a gyerekekkel. Elénekelték az óvodások himnuszát és minden egyes nevelési intézmény saját rövid műsorral mutatkozott be. Kérésünkre a magyar óvodások még egyszer előadták a műsorukat. A múlt tanévben 11 magyar óvodás ballagott el. Varga Éva óvodapedagógustól, az alapiskola óvodáért felelős igazgatóhelyettesétől megtudtuk, jelenleg a vegyeskorú magyar csoportban 22 óvodásuk van, közülük 16-an vettek részt a városi óvodai ünnepségen.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?