Régió

Összefogás egy nehéz sorsú családért Bősön

Bős | Évek óta nagyon nehéz körülmények között él egy héttagú család Bősön. A nagyszülők fogyatékos lányukkal és négy unokájukkal egy alacsony komfortfokozatú lakásban laknak.
Kiss Bartalos Éva

2016. február 11. 16:17

A hétvégén Gál Tamás Deszka-díjjal kitüntetett színművész jótékonysági előadást tart a család megsegítésére.
 
A gyerekek 2012-ben költöztek a nagyszüleikhez, miután a családi házban a szolgáltatók kikapcsolták a villanyt, a fűtést és a vizet. Édesanyjuk börtönben van, Magyarországon élő édesapjuk nemrég szabadult, de nem törődik különösebben a kislánnyal és a három fiúval. A 66 éves Klára, a nagymama a 12, 14, 16 és 21 éves unokák gyámja. A gyerekek a nehéz körülmények ellenére jó tanulók és sikeresek a sportversenyeken. A két legfiatalabb a bősi alapiskolába jár, a harmadik a dunaszerdahelyi sportgimnáziumba, a legidősebb a komáromi Selye János Egyetem hallgatója. A nagyszülőktől elmondták, hogy az iskola és az önkormányzat is sokat segít nekik. A kétszobás lakásban azonban egyre nehezebben férnek el. Havi mintegy hétszáz euróból gazdálkodnak, fizetik a rezsit, a tűzifát, a nagymama igyekszik változatosan főzni a gyerekeknek, bevezették az internetet, hogy a mostoha körülmények ne hátráltassák a diákokat a tanulásban. A család visszaköltözne a házba, a helyreállításhoz azonban pénz kell. „Mivel nem lakták, tönkrement a ház. A gyerekeknek iskolába kell járniuk, mosni kell rájuk, ételt venni és fizetni a költségeket. A férjem nyugdíjas, alkalmi munkákat vállal, amit vagy megfizetnek, vagy nem. Legszívesebben visszaköltöznénk a gyerekekkel a házba, de azt lakhatóvá kell tenni” – mondta a nagymama. Meg kell javítani az ajtót és a fűtést, kimeszelni – csak néhány elvégzésre váró munka, amit a család jelenleg nem tud finanszírozni. Az önkormányzaton és az iskolán kívül a lakosok és vállalkozók is segítenek: a dunaszerdahelyi Grand Bar felajánlotta, hogy áprilisban péntekenként ingyen vacsorát szállít a héttagú családnak. 
 
Gál Tamás az előadással járul hozzá a gondok enyhítéséhez. „Nem ez az első jótékonysági akciónk. Szívesen igent mondtunk a felkérésre és lemondunk a honoráriumunkról. Az emberek ezáltal nemcsak adnak, hanem kapnak is” – nyilatkozta lapunknak a Deszka-díjjal kitüntetett előadó. Szombaton délután fél hattól Arany János Nagyidai cigányok című művét láthatja a közönség az alapiskola ebédlőjében. A támogatók az SK 1452 0000000000 11676567/5200 számlaszámra küldött összeggel segíthetnek a családnak. Az adományokat a gyerekek iskoláztatásához szükséges kiadásokra fordítják.
 
 
 
ÉRDEKELHETI MÉG:
Az ellátás hiánya miatt halt meg a napokban az egyik pozsonyi kórházban egy férfi. A 66 éves Daniel nem tudott beszélni, a túlzsúfolt osztályon pedig nem foglalkoztak vele. Részletek itt. 

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Sulík

Sulík tervez, Matovič végez

időjárás ősz

Délelőtt köd és jeges utak, délután derűs idő vár ránk

Komárom

Ismét új tesztelőpont nyílt Komáromban

Bős

880 fertőzött a Dunaszerdahelyi járásban

újvári hokisok

Az érsekújvári jégcsarnokból is nagyon hiányoznak a szurkolók

dd

Búcsúzunk Pólos Árpádtól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.