Nyolcadik ciklusát kezdte Fenes Iván (FOTÓK)

Letette az esküjét az új városvezetés (A szerző felvétele)
Bős |

A bősi önkormányzat alakuló ülésén az előzetesen megbeszélt programpontokat egyöntetűen elfogadva kezdte meg működését az új képviselő-testület. Fenes Iván 8. polgármesteri ciklusát töltheti a város élén, alpolgármestere pedig ismét Mészáros Árpád lett.

Kultúrműsorral és díszvacsorával várták Bős város intézményvezetőit, a helyi szervezetek elnökeit, az önkormányzat dolgozóit, az egyesületek vezetőit, hogy tanúi lehessenek a polgármester, az alpolgármester, valamint az újonnan megválasztott képviselő-testület eskütételének. Vass Albert műből idézett verssorokkal kezdődött az ünnepség, majd az 50 éves Kék Duna Vegyeskarral közösen elénekelték a Himnuszt.

Az ünnepélyes beiktatáson a Kék Duna Vegyeskar is fellépett (A szerző felvétele)

Darnai Melinda,  a helyhatósági választási bizottság elnöke ismertette a szavazás eredményeit. A polgármesteri eskü szövegét Gróf Árpád korábbi polgármester, Bős város díszpolgára olvasta fel.

„Engedjék meg, hogy megköszönjem mindazoknak, akik eljöttek és részt vettek a választáson, és engedjék meg azt is, hogy köszöntsem az újonnan megválasztott képviselőket. Számítok a munkájukra és ígérem, hogy ők is számíthatnak rám. Talán így együtt előbbre tudjuk vinni a várost, ahogy azt szeretnénk a következő négy évben. Nem egyszerű dolog és nem könnyű feladat ez, de aki vállalkozik rá, annak ezt tudnia kell”

– mondta Fenes Iván.

Fenes Iván 8. ciklusát kezdheti Bős polgármestereként (A szerző felvétele)

Az ünnepélyes képviselő-testületi ülésen az alpolgármester személyére is fény derült. Nem történt változás, továbbra is Mészáros Árpád marad ebben pozícióban, akit a polgármester ki is nevezett. A képviselő-testületi ülések összehívására jogosult képviselőt is egyhangúlag megválasztotta testület, mégpedig a legtöbb képviselői szavazatot kapó Zalka Lóránt személyében. Amennyiben a polgármester valamilyen oknál fogva ezt nem tudja megtenni, ő veszi át ezt a feladatot.  Az esküdtetői tisztséget pedig, ahogy a korábbi években, továbbra is Mészáros Árpád látja majd el.

Az önkormányzat zökkenőmentes indulásához már most szükséges volt bizonyos intézkedések meghozatala, melyeket egyszeri kézfeltartással szavazott meg a testület. Ezeket egy korábbi munkaértekezleten már előre egyeztették, minden programpontot megbeszéltek, többek között a költségvetést, a jutalmakat, és az általános érvényű új rendelkezéseket is.

A jelenlévők felállva hallgatták végig az eskü szövegét (A szerző felvétele)

„Bár idén némileg alacsonyabb volt a lakosok részvételi aránya, mint négy évvel ezelőtt, mégis körülbelül 100-zal több szavazatot kaptam. Azt gondolom, hogy ez a pártok egyesülése miatt is kézenfekvő volt. Ez az eredmény mindenképpen pozitív visszajelzés a bősi választóktól. Most kezdem meg a harmadik képviselői ciklusomat, a korábbi nyolc év alatt sok szervezettel, egyesülettel működtem együtt. Azt hiszem, hogy a jelenlegi gazdasági megszorítások miatt az önkormányzatok többségében a kivárás stratégiáját választják. Elmondhatom, hogy jól működtünk korábban is, mert közösen megvitattuk az egyes felmerülő problémákat, feladatokat, és jobbára egy emberként döntöttünk”

– mondta Zalka Lóránt az eskütétel után, aki minden képviselőjelöltet maga mögé utasítva összesen 1855 szavazatot kapott, 550-nel többet, mint a második helyen zárt képviselő.

Fenes Iván gratulál Zalka Lórántnak (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?