Régió

Nyolcadik ciklusát kezdte Fenes Iván (FOTÓK)

Bős | A bősi önkormányzat alakuló ülésén az előzetesen megbeszélt programpontokat egyöntetűen elfogadva kezdte meg működését az új képviselő-testület. Fenes Iván 8. polgármesteri ciklusát töltheti a város élén, alpolgármestere pedig ismét Mészáros Árpád lett.
author
Kürthy Judit

2022. november 24. 14:13

Letette az esküjét az új városvezetés (A szerző felvétele)
Letette az esküjét az új városvezetés. - A szerző felvétele

Kultúrműsorral és díszvacsorával várták Bős város intézményvezetőit, a helyi szervezetek elnökeit, az önkormányzat dolgozóit, az egyesületek vezetőit, hogy tanúi lehessenek a polgármester, az alpolgármester, valamint az újonnan megválasztott képviselő-testület eskütételének. Vass Albert műből idézett verssorokkal kezdődött az ünnepség, majd az 50 éves Kék Duna Vegyeskarral közösen elénekelték a Himnuszt.

Az ünnepélyes beiktatáson a Kék Duna Vegyeskar is fellépett (A szerző felvétele)
Az ünnepélyes beiktatáson a Kék Duna Vegyeskar is fellépett. - A szerző felvétele

Darnai Melinda,  a helyhatósági választási bizottság elnöke ismertette a szavazás eredményeit. A polgármesteri eskü szövegét Gróf Árpád korábbi polgármester, Bős város díszpolgára olvasta fel.

„Engedjék meg, hogy megköszönjem mindazoknak, akik eljöttek és részt vettek a választáson, és engedjék meg azt is, hogy köszöntsem az újonnan megválasztott képviselőket. Számítok a munkájukra és ígérem, hogy ők is számíthatnak rám. Talán így együtt előbbre tudjuk vinni a várost, ahogy azt szeretnénk a következő négy évben. Nem egyszerű dolog és nem könnyű feladat ez, de aki vállalkozik rá, annak ezt tudnia kell”

– mondta Fenes Iván.

Fenes Iván 8. ciklusát kezdheti Bős polgármestereként (A szerző felvétele)
Fenes Iván 8. ciklusát kezdheti Bős polgármestereként. - A szerző felvétele

Az ünnepélyes képviselő-testületi ülésen az alpolgármester személyére is fény derült. Nem történt változás, továbbra is Mészáros Árpád marad ebben pozícióban, akit a polgármester ki is nevezett. A képviselő-testületi ülések összehívására jogosult képviselőt is egyhangúlag megválasztotta testület, mégpedig a legtöbb képviselői szavazatot kapó Zalka Lóránt személyében. Amennyiben a polgármester valamilyen oknál fogva ezt nem tudja megtenni, ő veszi át ezt a feladatot.  Az esküdtetői tisztséget pedig, ahogy a korábbi években, továbbra is Mészáros Árpád látja majd el.

Az önkormányzat zökkenőmentes indulásához már most szükséges volt bizonyos intézkedések meghozatala, melyeket egyszeri kézfeltartással szavazott meg a testület. Ezeket egy korábbi munkaértekezleten már előre egyeztették, minden programpontot megbeszéltek, többek között a költségvetést, a jutalmakat, és az általános érvényű új rendelkezéseket is.

A jelenlévők felállva hallgatták végig az eskü szövegét (A szerző felvétele)
A jelenlévők felállva hallgatták végig az eskü szövegét. - A szerző felvétele

„Bár idén némileg alacsonyabb volt a lakosok részvételi aránya, mint négy évvel ezelőtt, mégis körülbelül 100-zal több szavazatot kaptam. Azt gondolom, hogy ez a pártok egyesülése miatt is kézenfekvő volt. Ez az eredmény mindenképpen pozitív visszajelzés a bősi választóktól. Most kezdem meg a harmadik képviselői ciklusomat, a korábbi nyolc év alatt sok szervezettel, egyesülettel működtem együtt. Azt hiszem, hogy a jelenlegi gazdasági megszorítások miatt az önkormányzatok többségében a kivárás stratégiáját választják. Elmondhatom, hogy jól működtünk korábban is, mert közösen megvitattuk az egyes felmerülő problémákat, feladatokat, és jobbára egy emberként döntöttünk”

– mondta Zalka Lóránt az eskütétel után, aki minden képviselőjelöltet maga mögé utasítva összesen 1855 szavazatot kapott, 550-nel többet, mint a második helyen zárt képviselő.

Fenes Iván gratulál Zalka Lórántnak (A szerző felvétele)
Fenes Iván gratulál Zalka Lórántnak. - A szerző felvétele
Galéria
(A szerző felvétele)
(A szerző felvétele)
(A szerző felvétele)
(A szerző felvétele)
+35
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Az Új Szó-stúdió vendégei (balról): Dudás Tamás, a Páneurópai Egyetem Gazdasági Karának dékánja és Gál Zsolt politológus, közgazdász, a pozsonyi Comenius Egyetem Politológiai Tanszékének oktatója (Miroslav Mikas felvétele)

Új Szó-stúdió: ki okozza az inflációt, Moszkva vagy Brüsszel?

alapok

Befektetők kontra infláció: már csak a részvény- és ingatlanalapok segíthetnek

parlament k

Ipsos: A koalícióból való kilépése óta csökken az SaS népszerűsége

vonatbaleset

Még nem végeztek a komáromi vasúti baleset következményeinek felszámolásával

Új Szó

Miről ír a keddi Új Szó?

f

KVÍZ: Mérd fel a tudásod ezzel a 8 kérdéssel!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.