Nyári rendezvények Vásárúton

Vásárút
Vásárút |

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően gazdag prog-ramokkal és vetélkedőkkel várják a gyerekeket és a felnőtteket Vásárúton.

A közel húszéves hagyománnyal bíró Vásárút–Bőny határ menti testvérközösségi együttműködés az Interreg SKHU Kisprojekt Alapjának köszönhetően idén különösen gazdag lesz rendezvényekben. Az első program a vasárnap megtartott focitorna volt, melyen a bőnyi, a vásárúti, a mihályfai és a medvei futballcsapat vett részt. A torna előtt Tuba Lajos projektmenedzser és Lacza Gergely, a rendezvények helyi koordinátora számolt be a tervekről. „Sikeres pályázatunkra összesen 60 ezer eurót kaptunk, ebből Vásárút 35, Bőny 25 ezer eurót nyert a 15 százalékos önrész vállalása mellett. A pénzből mindkét község falunapot szervez, Bőny július 26-án, Vásárút pedig augusztus 28-án” – részletezte Tuba Lajos projektmenedzser. Vásárúton további érdekes programokkal és aktivitásokkal készülnek a szervezők, melyeket elsősorban a gyerekek és a fiatalok számára terveztek. A sor az alsó tagozatosok számára meghirdetett Meseversennyel indul, amelyet annak idején a két község iskolái közösen indítottak. A vásárúti iskola Dél-Szlovákia-szerte a magyar tanítási nyelvű alapiskolák jó nevű regionális rendezvényévé fejlesztette. A 2. és a 3. osztályosok mindkét országból elektronikus fordulók keretében kapcsolódnak be, a legaktívabbak pedig júniusban Vásárúton találkoznak a döntőben. A felső tagozatosokról sem feledkeztek meg, nekik készült egy honismereti vetélkedő, amelyet mind a két iskolában elektronikus úton bonyolítanak le, a legjobbak augusztusban találkoznak Vásárúton. Úgy tervezik, addigra elkészül az a honismereti kincskereső ösvény is, amely a falu természeti és kulturális értékeit fogja bemutatni és amelyet a vásárúti iskola pedagógusai állítanak össze. „Eredetileg úgy volt, hogy augusztusig meg kell szervezni és le kell zárni azokat a rendezvényeket, amelyekre támogatást kaptunk. De mivel májusban kaptuk csak meg a jóváhagyást, az iskolák pedig zárva voltak, az Interreg Kisprojekt Alap vezetése úgy döntött, meghosszabbítja ezt a terminust október végéig” – magyarázza a projektmenedzser. A vasárnapi focitorna is azt bizonyította, hogy az emberek már nagyon ki vannak éhezve a találkozásokra, a közösségi életre, hiszen az eredetileg egyszerű, többkörös futballmérkőzések igazi népünnepéllyé alakultak. Volt állatsimogató, légvár, birkózóbemutató, focitoborozó, sőt, még egy habparti is bekerült a programba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!