Nem szűkítik a gyalogoszónát

<p>Tudomásul vették, de nem támogatták a városi képviselők azt a petíciót, amelyet belvárosi vállalkozók kezdeményeztek, és amelyet 477 támogató aláírással októberben nyújtottak be a hivatalhoz.</p>

 A petíció megfogalmazói egyrészt a gyalogoszóna szűkítésére tettek javaslatot, a Klapka térre korlátozva azt, miközben a Nádor utcában a Szentháromság szobortól a Lehár parkig, a Megye utcában a Szentháromság szobortól a Vármegyeházáig, valamint a Csapó, az Iskola és a Duna utcában a gyalogoszóna megszüntetését kérték. Azt is szerették volna elérni, hogy az önkormányzat rendeletben kötelezze a következő városvezetést arra: ne hosszabbítson szerződést a jelenlegi parkolási társasággal. Az anyag vitájában több képviselő elmondta, mindenki érzi, hogy tenni kell valamit a belváros fellendítéséért, ám szerintük a gyalogoszóna korlátozása nem jelentene megoldást. Sokkal inkább kulturális vagy más rendezvényekkel kellene becsalogatni az embereket a belvárosba. Többen rámutattak: általános jelenségnek tekinthető, hogy a belvárosi boltok sorra bezárnak, az elmúlt években ugyanis nagymértékben megváltoztak a vásárlási szokások. Az emberek inkább a nagy bevásárlóközpontokat választják, amelyek többnyire a városok peremén épülnek. Mindezt tetézi az elhúzódó gazdasági válság, nagymértékben csökkent a lakosság váráslóereje. A képviselők azért sem tartották jó ötletnek a Nádor utca megnyitását a forgalom előtt, mivel a néhány éve térkövezett utca nem bírná az autók okozta megnövekedett terhelést. Többen úgy vélték, nem szabad a rossz parkolási rendszer problémáját – amellyel várhatóan a soron következő ülésen foglalkozik a testület – összemosni a kihalt belváros problematikájával, ugyanis a belváros közelében van egy ingyenes gyűjtőparkoló. Az emberek viszont szombaton délelőttönként sem tolonganak a belvárosi boltokban, éttermekben, kávéházakban, pedig a hétvégén ingyenes a parkolás az egész városban.

Az elmúlt hetekben a közösségi oldalakon és a hivatal honlapján is kifejthették véleményüket a komáromiak a petícióval kapcsolatban, és túlnyomó többségük ugyancsak nem támogatta a gyalogoszóna korlátozását. Abban azonban a képviselők és a petíció kezdeményezői is egyetértettek, hogy a témával a továbbiakban is foglalkozni kell, mivel a belváros valóban kihalt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?