Régió

Nem nyit ki a Galandia termálfürdő Galántán

Galánta | Idén aligha nyit ki a Galandia termálfürdő. A városi képviselők meggyőződése, hogy a polgármester hátráltatja az ügyet.
Bartalos Éva

2018. március 24. 12:21

(Képarchívum - TASR-felvétel)

Peter Paška leszögezte, csak akkor nyithat ki a Galandia, ha biztonságos lesz az épület.
A galántai termálközpont körüli huzavona évek óta tart. Néhány hete a képviselők jóváhagyták egymillió euró hitel felvételét, a város meghirdette a közbeszerzési pályázatot a csúszdapark kivitelezőjére és a szaunák tavaszi megnyitása is a lehetőségek között szerepelt. „A hitelszerződést és a szaunák megnyitásáról szóló dokumentumot sem írták alá. A polgármester nem akarja megnyitni a szaunákat, pedig minden készen áll. Amikor a képviselő-testület egyet lép előre, akkor a polgármester két lépéssel visszarántja az egész ügyet” – nyilatkozta lapunknak Bíró László képviselő, az MKP–független képviselői klub elnöke, aki szerint a polgármesternek nem érdeke megnyitni a fürdőt. Takáč Zsolt alpolgármester, a Galandia ügyvezető igazgatója elmondta, egy adminisztratív hiba miatt újra le kell folytatni a csúszdákra kiírt közbeszerzési pályázatot, emiatt hetekkel tolódnak a tervezett munkák. 
 

„Egy csehországi és egy szlovák–magyar konzorcium jelentkezett, a nyertes pályázat összege kevéssel meghaladta a hatszázezer eurót” – mondta Takáč, hozzátéve, hogy nyáron meghirdethetik a pályázatot a fürdő tetőszerkezetének kivitelezőjére.

„Akkor fogom támogatni a Galandia megnyitását, ha biztonságos lesz az épület” – jelentette ki Peter Paška. A polgármester közölte, hiányzik a szaunák műszaki állapotát igazoló dokumentum, amelyet ugyan pótolhatnak a közeljövőben, de nyárra nem érdemes megnyitni a gőzkamrákat. „Egy 25 méter hosszú úszómedencével pedig, amelybe a gyerekek nem mehetnek be, nincs értelme megnyitni az idényt.

A Galandia családi központ, és mi abban az élvezet, ha egy gyerek a medence partján ülve nézi, hogy anya és apa a medencében úszik”

– folytatta Peter Paška. 

A képviselők szerint azonban a polgármester azt kifogásolja, hogy csak egymillió eurót hagytak jóvá a fürdő felújítására. „Ez a testület nem hajlandó többet költeni a Galandiára. A fürdő főtervezője szerint is elegendő az összeg” – hangsúlyozta Bíró. Takáč Zsolt most azt ígérte, ha idén nem is, a jövő nyáron biztos megnyitják a fürdőt. 

Ha 2019 végéig nem sikerül megnyitni a komplexumot, a városnak vissza kell fizetnie az építésére kapott támogatást. 

Önnek ajánljuk

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

Manchesteri focirangadó a tv-ben

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?