Régió

Nagyszombatban,Trencsénben,Nagyidán és Nyitrán szmogriasztás van érvényben

Nagyszombat, Trencsén, Nagyida és Nyitra környékén a meteorológusok a PM10 porrészsecskék megnövekedett koncentrációjára figyelmeztetnek. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szmogriasztást adott ki az említett régiókra, amely visszavonásig érvényes.
TASR

2019. február 20. 10:30

Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

A szmogot a SHMÚ közleménye szerint a közúti forgalom következtében nagyobb mértékben kibocsátott PM10 részecskék, a szilárd halmazállapotú tüzelőanyagokkal való fűtés, illetve a légkörben való terjedés kedvezőtlen feltételei okozzák.

A szmoghelyzet miatt a meteorológusok azt ajánlják, hogy a lakosok ne tartózkodjanak túl sokáig a szabadban, korlátozzák a kint végett fizikai aktivitásokat és csak rövid ideig szellőztessenek. A PM10 részecskékre a legérzékenyebben az idősek, a légúti, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők, az allergiás és asztmás betegek, a kisgyerekek, valamint a terhes nők reagálnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?