Régió

Nagyszabású felújítás az érsekújvári kórházban

Érsekújvár | „A Korszerű Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet projekt keretében felújítják az egészségügyi központ liftrendszerét, padlóburkolatát, az egyes csarnokok mennyezetét, továbbá a villany- és a vízvezetékeket” – tájékoztatott Ján Baček a kórház szóvivője.
Száz Ildikó

2019. október 22. 10:33

Minden kórházi osztályt érintenek majd a rekonstrukciós munkálatok

Harminchét év után korszerűsítik az épületet, és számos új műszaki eszközt is vásárolnak az intézet klinikáira.

„Rendkívül igényes időszak előtt állunk, mert a következő két évben megfelelő módon kell összehangolnunk a felújítási munkálatokat és a betegekről való gondoskodást a kórház egyes részlegein. Az egészségügyi központban már régóta nem cserélték a villany- és a vízvezeték hálózatot, holott nem megfelelő műszaki állapotban vannak”

– mondta Ľubica Bartošová kórházigazgató.

Európai uniós támogatásból 15 195 431,14 eurót kapott az intézmény erre a célra. Az átépítési, illetve felújítási munkálatokra csaknem 6,6 millió eurót fordít az egészségügyi központ vezetése, és a fennmaradó összegből modern műszaki eszközöket vásárolnak. A rekonstrukció első fázisában felújítják az egész csatornahálózatot, és lecserélik a vízvezeték hálózatot. Ezek az építési munkálatok nyolc szakaszra bonthatók, és a tizenhárom emeletes kórházi épület egyes osztályain mindig két-három termet érintenek majd. A felújítást megérzik majd a betegek is, őket a kórház honlapján tájékoztatják az éppen aktuális történésekről és az őket érintő változásokról. A központ földszinti csarnokában lévő hirdetőtáblán is feltüntetik, hogy ideiglenesen melyik osztályt hová költöztették át. Várhatóan 2020 júliusáig tart a kórház felújításának első fázisa.

A felújítás második szakaszában tíz liftet újítanak fel, a munkálatokat jövő év szeptemberében fejezik be. A rekonstrukció utolsó szakaszában a villanyvezetékeket cserélik le fokozatosan minden egyes emeleten, és ezzel egyidejűleg valósulhat meg az egyes osztályokon a padlócsere, valamint a mennyezet felújítása. A 2020 júliusától 2021 októberéig tartó nagyszabású felújítás idején az egyes osztályokat más, már teljesen felújított emeletekre költöztetik át ideiglenesen.

Ján Baček kórházi szóvivő elmondta továbbá, hogy az új műszaki berendezésekről, azok cseréjéről és az egyes klinikák korszerű felszereléséről további részletes tájékoztatást nyújt majd az intézmény vezetése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Híd-lista: miniszterek elöl

Érsek: Bugár személyes döntést hozott

Vizsgálat az OĽaNO képviselője ellen

Tudjuk, milyen autóra kaphat többezres állami támogatást

Feldúlt férfi tört-zúzott egy lévai bank épületében

Kétszeres Stanley-kupa-győztes Nyitrán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!