Milyen a jó iskola?

Komárom. Milyen a jó iskola címmel rendez szakmai konferenciát június 13-án és 14-én a városban a Selye János Egyetem, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Comenius Pedagógiai Intézet, amelynek helyszíne az egyetem konferenciaközpontja.

Komárom. Milyen a jó iskola címmel rendez szakmai konferenciát június 13-án és 14-én a városban a Selye János Egyetem, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Comenius Pedagógiai Intézet, amelynek helyszíne az egyetem konferenciaközpontja. A rendezvényen a közoktatás aktuális kérdései, az oktatási intézmények működési és fejlesztési lehetőségei, a közoktatás tartalmi fejlesztésének problémái kerülnek terítékre. Pénteken délelőtt előadások hangzanak el a hazai közoktatás rendszerének és intézményeinek működési és fejlesztési problémáiról, a közoktatás tartalmi fejlesztésének nehézségeiről, a minőségirányításról, a magyar iskolák helyzetéről a szlovák közoktatás rendszerében. Délután az alábbi szekciókban folyik a szakmai munka:

– Iskolahálózat, kistérségek, iskolaközpontok. Beiratkozási programok és stratégiák. Az intézményi autonómia (szakmai szabadság) keretei és korlátai. Szervezetfejlesztés. Új kihívások az iskolavezetésben – stratégiai vezetés;

– A tanulás-tanítás megújításának irányai és lehetőségei. Oktatási programok. Módszerek, technikák, eljárások;

– Az ellenőrzés, értékelés és minőségbiztosítás helye és szerepe az oktatásfejlesztésben.

Szombaton pódiumbeszélgetés lesz a pedagógia programok kidolgozására való felkészülésről, végül pedig Albert Sándor rektor összegzi a konferencia tapasztalatait. A résztvevők számára szállást és étkezést biztosítanak. Az érdeklődők a 035/3260 610-es telefonszámon, illetve a velschit?za@selyeuni.sk címen jelentkezhetnek. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?