Millennium Ösztöndíj az ipolysági gimnáziumokban

Millenium Ösztöndíj
Ipolyság |

Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola és a Szondy György Gimnázium egy-egy tanulója vehette át a Csáky Pál, Molnár Imre és Vanda Károly által alapított Millenium Ösztöndíjat. A díj célja, hogy felkarolják az alma materük tehetséges diákjait.

Az ösztöndíjat a millennium évében, az államalapítás ezredik évfordulóján hozták létre. Az alapító tagok – Csáky Pál egykori EP-képviselő, Molnár Imre, aki a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója volt 2015 és 2019 között, illetve Vanda Károly ipolyszalkai plébános – valamikor osztálytársak voltak.

Örülök, hogy a millenniumi ösztöndíjjal sok diáknak sikerül örömet szerezni. Mi is ugyanígy örültünk, amikor annak idején hárman, egy hétvégét, az akkor Budapesten tanuló nagybátyám jóvoltából ott tölthettünk. Ennek az élményét szeretnénk továbbadni, összekapcsolva a magyar állam millenniumi évével azon egyszerű oknál fogva, hogy ez épp egybeesett érettségi találkozónk 25. évfordulójával. Szeretnénk ha a tanulók élnének a kirándulások lehetőségével. Fontos az eredendően meglévő tudásvágy táplálása és arra van szükség, hogy sose állapodjunk meg egy helyen. Mindig tovább kell lépni és széles látókörűvé válni, bármilyen kényelmesnek is tűnik a pillanatnyi helyzet”

- így vélekedett egykor Molnár Imre az ösztöndíj megalapításáról.

Az alapítók idén 23. alkalommal adták át az ösztöndíjat a város két magyar gimnáziumának egy-egy harmadikos diákjának. Az ünnepélyes díjátadásnak a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola kápolnája adott otthont. Az arra érdemes tanulókat az iskolák tanári kara választja ki az alapján, hogy megfeleljenek három alapvető kritériumnak: kiváló tanulmányi eredmények, példás magaviselet és az iskoláért tett közösségi szolgálat.

Az egyházi iskolaközpontban idén a 3.G osztályos Jusztin Lehel érdemelte ki e rangos díjat, a Szondy György Gimnáziumból pedig Bóna Sára, szintén harmadik évfolyamos tanuló vehette át a jutalmakat.

A tanulók a nyár folyamán részt vehetnek a Rákóczi Szövetség egyik hagyományos ifjúsági táborában Sátoraljaújhelyen. Mindemellett pénzjutalomban részesültek és egy vándorplakettet kaptak, amit a következő esztendőben továbbadnak az újabb ösztöndíjasoknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?