Régió

Mezőgazdasági cégek találkoztak Érsekújvárban

Biogyümölcsök termesztői kerestetnek, mert a cégeknek jó alapanyagra van szükségük.ÉrsekújvárSzakmai előadásokat rendeztek, majd termékbemutatót tartottak az első mezőgazdasági cégtalálkozón, melyet a Magyar Nemzeti Kereskedőház érsekújvári irodája szervezett a Csemadok-székházban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. március 9. 18:00

Biogyümölcsök termesztői kerestetnek, mert a cégeknek jó alapanyagra van szükségük.

Érsekújvár

Szakmai előadásokat rendeztek, majd termékbemutatót tartottak az első mezőgazdasági cégtalálkozón, melyet a Magyar Nemzeti Kereskedőház érsekújvári irodája szervezett a Csemadok-székházban. Érsekújvári, párkányi és komáromi térségbeli kistermelőket, valamint magyarországi kisvállalkozókat és viszonteladókat hívtak meg az első találkozóra, amelyet várhatóan újabb szakmai fórumok követnek.

Néveri Varagya Szilvia irodavezető elmondta, megszólították az ismert vállalkozókat, valamint a Szlovákiai Agrárkamara, a Szlovák–Magyar Ipari Kamara, továbbá a magyarországi ipari, illetve agrárkamarák tagjait. Van érdeklődés a Magyar Nemzeti Kereskedőház érsekújvári irodája és szolgáltatásai iránt, többen is felkeresték őket, de arra is volt példa, hogy az iroda munkatársai látogattak el a cégekbe. Néhányan az érsekújvári városházán keresték a központ munkatársait, holott az iroda a Majzon téren található, és egyelőre díjmentesek a szolgáltatásaik. A vállalkozók a 0915 155 657-es telefonszámon, vagy a novezamky@tradehouse.hu címen egyeztethetnek időpontot. A mezőgazdasági cégtalálkozón szó volt a mezőgazdászoknak nyújtott támogatási és pályázati lehetőségekről, valamint a termékek közvetlen értékesítéséről. A rendezvényen csaknem százan vettek részt, az érsekújvári térségből borászok, méhészek, kis- és nagykereskedők, ágazati szakemberek mutatkoztak be. Újfajta csomagolási technikákat hoztak, szárított biotermékeket mutattak be, volt mangalica- és házipálinka-kóstoló. Az érsekújvári Novofruct cég képviselői – akik új csemegét, a tasakos gyümölcspürét mutatták be – elmondták, szeretnének együttműködni az érsekújvári iroda képviselőivel, mert komoly gondot jelent biogyümölcsöt nagyban termesztő vállalkozókat, cégeket találni. A magyarországi ostyakészítőktől megtudtuk, nyitni szeretnének a szlovákiai piac felé, ebben segítheti őket az érsekújvári iroda.

Néveri Varagya Szilvia irodavezető, vállalkozó a kistermelők és a kisboltok egymásra utaltságára mutatott rá. Előadásában arra biztatta az érintett feleket, szorosabb együttműködésükkel felvehetik a harcot a multinacionális gyártók és a nagy bevásárlóközpontok dominanciájával szemben, mivel olyan értékes, különleges helyi árut kínálnak, amilyen ezekben a hipermarketekben nem kapható. Nem utolsósorban megfelelő reklámmal, termékbemutatóval meg kell győzni a fogyasztókat, hogy előnyben részesítsék a jó minőségű hazai termékeket.

Önnek ajánljuk

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

A szomszédos házakat is megrázta a robbanás Nyitra mellett

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?