Régió

Megyei támogatásból bővítették a rimaszombati könyvtár állományát

Rimaszombat | Összesen 599, különféle műfajú könyvtári egységgel bővült idén a rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár állománya a Besztercebánya Megyei Önkormányzattól kapott, 6000 euró összegű támogatásnak köszönhetően. Erről a könyvtár tájékoztatott a honlapján.
TASR

2018. november 9. 10:30

Az 599 könyvtári egységből 195 szépirodalmi mű, 207 felnőtteknek szóló ismeretterjesztő könyv, 197 pedig gyermek- és ifjúsági könyv. „A pénzbeli támogatás nagyban elősegítette, hogy ki tudjuk elégíteni a sokféle téma iránt érdeklődő olvasók igényeit, hogy meg tudjuk tartani a könyvtár által a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások színvonalát és nem utolsó sorban az olvasás ösztönzéséhez, az olvasáskészség és az olvasói szokások fejlesztéséhez is hozzájárult” – olvasható a könyvtár honlapján.

A könyvtár munkatársai elmondták: a könyvtári egység nem minden esetben könyvet jelent, ide sorolható - tekintet nélkül az adathordozóra - mindenféle dokumentum, amelyet állományba vesznek. Példaként a térképeket említették, melyek vásárlása szintén folyamatban van a gyűjtemény bővítése keretében.

2018. október 12. 10:26

Új épületbe költöznek a rimaszombati városi rendőrök
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?