Régió
A medencéket elsőként egy budapesti vízibalett-csoport tagjai próbálták ki - Képarchívum

Megújult a Vadas

Gulyás Zsuzsanna

2018. január 29. 10:59

Párkány | Elkészült a párkányi Vadas Thermal Resort wellness-központja. A fejlesztést a párkányi képviselő-testület 2016 szeptemberében hagyta jóvá.

A beruházás összege 2,1 millió euró volt, 505 ezret a fürdő saját költségvetéséből fedezett. A fennmaradó részre a Szlovák Takarékpénztártól hitelt vett fel, amihez meg kellett emelni az alaptőkét. Az önkormányzat ehhez 32 ezer euró értékű telket engedett át a Vadasnak. A fejlesztési tervet és a wellness látványterveit tavaly decemberben a lakosoknak is bemutatták. A közgyűlés a beruházást – amelyre a felügyelőtanács is rábólintott – 2016 áprilisában hagyta jóvá. Mivel a Vadas 100%-ban városi tulajdonú, alaptőkéjének megemeléséhez a testület jóváhagyására volt szükség.

„2014 elején az első beszélgetéseken a szálloda elé, a parkoló területére képzeltük a wellnessközpontot. A projekt első fázisában néhányszor módosítottuk a terveket, amíg végső helyszínként a főpénztár és a szálloda melletti üres területet jelöltük ki” – mondta Hogenbuch Endre, a Vadas Thermal Resort ügyvezető igazgatója. Az alapozást 2016. szeptember 22-én kezdték. Az épület nyolc hónap alatt készült el, további hét hónapot vettek igénybe a technológiai és belső munkák. Az épület műszaki engedélyét december 22-én kapták meg a kivitelezők.

A wellnessközpontban 900 négyzetméteren három termálvizes medence, szaunavilág (finn, infra, gőz), hang- és fényterápiás élményzuhanyok, sókabin és exkluzív panorámás jakuzzi várja a vendégeket.

2018. január 10. 09:56

Újra megnyitották a wellnesst a Therma Szállóban

A látogatók a wellnessközpont főbejáratán át jutnak az öltözőbe, innen a medencékhez és a szolgáltatásokhoz. A szálloda vendégei fűtött folyosón át jutnak az épületbe. „Szerettük volna, ha vendégeink egész évben élvezhetik a párkányi termálvíz jótékony hatásait. Mivel a fedett uszodába a szállodától 150 métert kell sétálni, fontos volt a központ megépítése” – jegyezte meg Németh Lívia, a Vadas marketingrészlegének vezetője.

A wellness-szolgáltatásokat a szálloda vendégei 9 és 21 óra között vehetik igénybe, a többi látogatót 12 és 21 óra között várják.

Önnek ajánljuk