Régió

Még tíz évig várhatunk a Főállomás felújítására

Pozsony | A közeljövőben építészeti versenyt hirdetne a Főállomás és az állomás előtti tér felújítására a Szlovák Vasútársaság (ŽSR).
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

2019. szeptember 10. 18:20

Meggyőződésük, hogy csak a közlekedésügyi minisztériummal, valamint a helyi és a megyei önkormányzattal közösen változtathatnak a könyéken. Michal Lukáč, a ŽSR szóvivője a TASR hírügynökségnek azt mondta, haladnak a tárgyalások a felek között. A társaság értékeli, hogy valamennyi érintett szakmailag és konstruktívan kezeli a kérdést. A magisztrátus meggyőződése, hogy egységesen kell foglalkozni a pályaudvar és környékének felújításával, egy átfogó építészeti verseny kiírását szorgalmazzák. Peter Bubla, a főváros szóvivője szégyennek nevezte az állomásra és környékére jellemző körülményeket, nemcsak a turistákra, hanem a helyi lakosokra nézve is.

A magisztrátus megerősítette, tárgyalnak a közös megoldásról, amely a pályaudvar és környéke mellett a Sokolská és a Prágai utcai megállókhoz vezető gyalogutat is magába foglalná. Nemrég közzétették a pozsonyi csomópont megvalósíthatóságáról készült tanulmányt, amely jelentősen befolyásolhatja a vonatközlekedés fejlesztését a fővárosban. A tervek szerint 2025-ben kezdődhet a Főállomás korszerűsítésének, valamint a Pozsony előváros és a fiókpályaudvar szakasz revitalizációjának előkészítése, 2030-ig a megvalósításuk.

Az utóbbi években számos kisebb javítást végeztek el a Főállomás épületén, összesen 380 ezer euróból. A ŽSR kitart amellett, hogy a Főállomás teljes felújítása a közeledésügyi minisztérium és a társaság prioritása.

(TASR, béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Hivatalos: Cséfalvay kilép a Hídból

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Čaputová az ukrán elnökkel és miniszterelnökkel találkozik Kijevben

Szaúdi dróntámadás: Trump csőre töltve

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Legfrissebb galériák
Olvasta már?