Régió

Még át sem adták, már javítják a nyitrai buszpályaudvart

Nyitra | A polgármester levélben sürgette a közlekedési vállalat igazgatóját, az mindent megígért.
Vrabec Mária

2016. október 27. 12:49

Még be sem fejezték, már javítják a buszpályaudvar térkő burkolatát. A tulajdonos Arriva társaság már augusztusban azt nyilatkozta, a hibák miatt késik az átadás, de a munkásokat csak mostanában lehet újra látni a terepen.

A javítás az Arriva szerint mindössze tíz napig fog tartani, de mivel eddig egyetlen időpontot sem tartott be a cég, az utasok szkeptikusak. „Tavaly szeptemberre ígérték, hogy befejezik az állomás egyik felét, ám szerintem jövő szeptemberre se lesz kész. Nem is csoda, egész nyáron csupán két-három munkás tologatta itt a talicskát, támasztotta a lapátot. Csodálkoztam is, hogy egy ekkora építkezésen mindenféle gép nélkül dolgoznak, vagy inkább csak mímelik a munkát. Azt hiszem, azt álcázták ezzel a látszattevékenységgel, hogy nincs pénz” – mondta lapunknak Anna Beneová, akinek divatáruboltja van a buszpályaudvar mellett, vagyis naponta látta a semmittevést.

Az Arriva tagadja, hogy nincs pénze a vállalt rekonstrukcióra, kezdetben a talaj stabilitásával kapcsolatban felmerült problémákról beszélt, később állítólag a terveket kellett átdolgoznia, legutóbb pedig azzal indokolta a késést, hogy az alvállalkozó rosszul szerelte fel az új tetőt. Most ennek az új tetőszerkezetnek a felújítása kezdődött el, tulajdonképpen a nyitrai polgármester sürgetésére. Jozef Dvonč szeptemberben levelet írt az Arriva vezérigazgatójának, Juraj Kusýnak, melyben figyelmeztette, hogy a városban sokan elégedetlenek az elhúzódó rekonstrukcióval. „Nemcsak az utasok zúgolódnak, hanem azok is, akik a buszpályaudvar környékén szeretnének parkolni. A buszpályaudvar körüli helyzettel már a képviselő-testület is foglalkozott, néhány városatya azt javasolta, vonják meg az Arrivától a helyközi járatok üzemeltetéséért járó 1,6 millió eurós támogatást, de mint kiderült, ez törvényellenes lenne. Az önkormányzatnak nincs más eszköz a kezében, mint a felelősségre vonás, és még ez is kétséges, mert a képviselő-testület ülésén az Arriva vezérigazgatója nem jelent meg, hogy számot adjon az elvégzett munkáról és a tetemes késés okairól. A polgármesternek azt írta Juraj Kusý, hogy az alvállalkozót már felszólította a tető kijavításéra. „Ha rövid időn belül nem pótolja a hiányosságokat, az Arriva mindent kijavít és utólag kiszámlázza a költségeket az alvállalkozónak” – ígérte Kusý. Arra, hogy mikor adják át végre legalább a pályaudvar egyik felét, a tulajdonos cég vezetője nem tért ki.

A pályaudvar kétmillió eurós költségvetésű felújítása 2015 márciusában kezdődött, 2016 szeptemberére az egészet be kellett volna fejezni. Ezzel szemben még az első szakasszal sem készültek el, az utasok másfél éve a szabad ég alatt várakoznak, és ez minden jel szerint egész télen így marad.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
karácsonyi pénz

Már elkezdték a 13. járadék kifizetését

Párkány: hétfőtől működik a tesztelőállomás

Párkány: hétfőtől működik a tesztelőállomás

Gál Tamás

Adventi kalendárium: A mértéktelenség az emberiség veszte lehet

bíró k

Előzetes letartóztatásba kerül Jozef Rehák és Daniel Čech

Ursula von der Leyen
Frissítve

Brexit – Johnson és von der Leyen a tárgyalások folytatásáról állapodott meg

Igor Matovič

Matovič karácsonyról – két lehetőségünk van: tömeges tesztelés vagy a teljes lezárás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.