Matovič átlépte Komárom küszöbét (FOTÓK+VIDEÓ)

matovic
Komárom |

Biztonságiak nélkül, szabad beszélgetés sértegetések nélkül címmel tartott fórumot Igor Matovič, az OĽaNO elnöke és Cseh Péter, a párt képviselője a komáromi Egressy Béni VMK kamaratermében.

Az esemény meghirdetésénél már felrobbant a közösségi média komment szekciója, főleg a magyar nyelvű hirdetés alatt. A virtuális térben sokan viccesnek és dühítőnek tartják, hogy Matovič Komáromba érkezett. A Magyar Fórum képviseletében Zsíros Róbert és Mikolai Attila úgy nyilatkozott az online térben, hogy Matovičék nem érdemlik meg a komáromiak figyelmét, ugyanis az általuk kinevezett belügyminiszter szeretné megszüntetni a Komáromi járást.

A volt miniszterelnök az egyik legforgalmasabb napot választotta a beszélgetésre, ugyanis a Komáromi Napok első mozgalmas délutánján fordult be a városba. A lakosok már fél órával korábban elkezdték feltölteni a székeket, négy órára pedig telt ház és tapsvihar fogadta Matovičot, volt aki csak az ajtóból tudta figyelni a beszélgetést.

A köszöntők után ismertették a társalgás szabályait. A nyelvi akadályokat Cseh Péter próbálta áthidalni, ezzel lehetőséget nyújtottak a helyieknek, hogy magyarul is megszólaljanak, viszont automatikus magyar fordításra (kommentárra) nem került sor.

A fórumot egy nyugdíjas úr nyitotta meg, aki már nem az első megállón teszi tiszteletét Matovič előtt. A második felszólaló rögtön rátért az adóbónusz kérdésére, s rákérdezett a fiatal házasok támogatására, Magyarországot hozva fel példának. Nálunk is lehetne támogatni a 35 év alatti fiatal házasokat, s kifejtette az ingatlanszerzés és hitelfelvétel nehéz körülményeit is. “Mindent csak lépésekben, egyszerre mindent nem tudunk megvalósítani” - válaszolta a volt miniszterelnök.

Galéria

A harmadik kérdést követően éles vita alakult ki a Covid-járványra visszamenőleg, s rövid idő alatt több vendég is elhagyta a termet. A vírushelyzet és a karanténintézkedések egyfajta nosztalgia-keringőre hívta fel a társaságot a fórum második szakaszában. Volt aki az orosz vakcina körüli mizériát sérelmezte, s szóba került az is, hogy valaki fél évre külföldön ragadt.

A társalgás harmadik szakaszában felmerült a politikusok vagyonát érintő kérdés és a tulajdonhoz tartozó törvénykezés, s nem sokkal később az újságírók és a politikusok viszonyát feszegette Matovič, illetve egy tizenkét esztendős ukrán menekült fiú is felszólalt, aki a politikus múltjáról kérdezett.

A helyi magyarságot és a régiót fellázító kérdéses dokumentumra (bizonyos magyar lakta járások felszámolása) is választ adott. Úgy véli, hogy ez kimondottan egy HOAX, egy hamis információ, mivel ők nem fogadtak el semmilyen hasonló járásfelszámoló írást. Kiemelte, hogy a kampányidőszakban találkozhatunk hasonló típusú dezinformációkkal, s nem kell mindent elhinnünk.

A fórum végéhez közeledvén többen pozitívumként értékelték, hogy próbálja védeni a családokat és elindított egyfajta családpolitikát az országban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?