Régió

Maradnak a várakozást tiltó táblák

Ógyalla | Maradnak a várakozást tiltó táblák a 64-es főút belvároson áthaladó szakaszán, miután a nyitrai közlekedési hivatal nem engedélyezte azok eltávolítását. A táblaügy hónapok óta húzódik Ógyallán.
V. Krasznica Melitta

2013. május 15. 21:42

 

„Az elmúlt években fokozatosan gyűltek a panaszok a városi hivatalban azzal kapcsolatosan, mennyire veszélyes és áttekinthetetlen a közlekedés a belvárosban – magyarázta az előzményeket Lovász Károly alpolgármester. – A 64-es főút menti sávban állandóan autók parkoltak, nehezítve a kerékpárosok közlekedését és az úttest beláthatóságát. Több baleset is történt, sőt, a hivatalos szakvélemény szerint 2010-ben a járás egyik leginkább balesetveszélyes útszakasza éppen ez a rész volt. Az önkormányzat közlekedési bizottsága többször foglalkozott a kérdéssel, és tavaly nyáron megszületett a javaslat, hogy kérjük az illetékes hatóságot a városközpontban, konkrétan a Komáromi út – Október 28., valamint a Komáromi út és a Konkoly Thege utca kereszteződése által határolt szakaszon a várakozni tilos táblák kihelyezését.”
 
Ez tavaly ősszel megtörtént, annyi módosítással, hogy a szakhatóság még szigorított is rajta, így a katolikus templom előtt egy rövid szakaszon megállni tilos táblákat helyezett ki. Januárban vállalkozók egy csoportja – akiknek boltjuk van a főút mentén – aláírásgyűjtésbe kezdett: petíciójukban a várakozást tiltó táblák eltávolítását kérték. Indoklásként megjegyezték, hogy jelentős bevételtől esnek el, mivel a vásárlók nem tudnak parkolni az üzlethelyiségek előtt. A mintegy 1200 aláírást tartalmazó petíciót februárban juttatták el a városi hivatalhoz.
 
Érdekesség, hogy több nem ógyallai illetőségű polgár is aláírta az íveket. „A közlekedési táblák kihelyezése nem a város hatáskörébe tartozik, éppen ezért a petícióval nem foglalkoztunk, továbbítottuk azt a közlekedési hivatalhoz” – mondta az alpolgármester. A testületben pedig kompromisszumos javaslat született, az önkormányzat arra kérte a hivatalt, hogy az úttest Komárom felőli oldalán maradjanak a várakozást tiltó táblák, az úttest másik felén viszont engedélyezzék a parkolást.
 
Nemrégiben megérkezett a nyitrai közlekedési hivatal válasza, amely elutasította a kérést, amit azzal indokolnak, hogy a B1 besorolású utakon – és ilyennek számít a 64-es első osztályú főút is – megállósávok lehetnek, parkolósávok nem. A levél rámutat arra is, hogy a kereskedelmi forgalom csökkenése semmiképpen nem helyezhető a közlekedésbiztonsági szempontok elé. Lovász Károly megjegyezte: a várakozni tilos táblákkal határolt útszakasz mentén három parkoló is van, a városi hivatal mellett, a templom mögött és az artézi kútnál, azokat tehát nyugodtan használhatják a vásárlók; az előző kettő ráadásul ingyenes. „A vállalkozók elégedetlenek a helyzettel, sokan, főleg az idősebbek és a kerékpárosok viszont azt mondják, biztonságosabban tudnak közlekedni, mióta nem parkolnak autók végig az út mentén” – tette hozzá az alpolgármester.
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A kormány gyermekenként 333 eurót ad a rászorulóknak

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

koronavírus

Szlovákiában is megjelent a koronavírus indiai variánsa

Szelle Erika

Bonyodalom a Grundon – egy még nem létező piacról vitáznak Dunaszerdahelyen

g

GALÉRIA: Ilyet még nem láttak a rendőrök sem

ujblog

Megnyitottuk portálunkon a blog.ujszo.com felületet

A vendéglősök a terasznyitást követően sem lélegezhetnek fel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.