Magyarbél - a befektetők elmennek, a problémák maradnak

Magyarbél |

<p>A községben négy-öt éve komoly építkezési hullám vette kezdetét. A Pozsonyhoz közeli településen egyre több befektető vásárolt fel területeket, akik az infrastruktúra kiépítése és a telkek értékesítése után általában odébbálltak.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4af18e613d12bca3">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; width="125" height="16" alt="Bookmark and Share" style="border:0"/></a><script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4af18e613d12bca3"…;
<!-- AddThis Button END -->

A polgármester szerint az önkormányzatnak résen kell lennie, ugyanis a telkeket megvásárlók probléma esetén már nem a beruházóhoz, hanem az önkormányzathoz mennek panaszra.
Danter Antal, a község polgármestere elárulta, a beruházók általában minél több telket szeretnének kimérni egy-egy felvásárolt területen, nem gondolva a későbbi következményekre. „Terveikben keskeny utcák szerepelnek, viszont parkolók, járdák, utak, szennyvízcsatorna és hangosbemondó kiépítése nélkül nem vagyunk hajlandók átvenni az utcákat” – nyilatkozott a polgármester. A polgármester elmondta, legutóbb a Szőlősgazda utcában akadtak komolyabb gondok. „A szennyvízcsatorna, a közvilágítás és a hangosbemondók nélkül szerették volna átadni az újonnan nyíló utcát, mi csak ezeknek a hibáknak a kiküszöbölése után vagyunk hajlandóak átvenni az új részt” – tájékoztatott a polgármester.
Egy vállalat napkollektorokat szeretne elhelyezni a falu határában. „Ebből a községnek nem lesz semmi haszna, ezért az engedély kiadását a napkollektorokhoz vezető háromszáz méteres panelút felújításához kötöttük” – tájékoztatott Danter.
Az elmúlt években százharmincöttel nőtt a község lakosainak száma.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?