Lezárták a vágsellyei vasútállomáshoz vezető régi utat

Vágsellye
Vágsellye |

Az enyhe ősz lehetővé tette, hogy a tervek szerint folytatódjanak a munkálatok a vágsellyei vasútállomás környékén, és idén év végéig befejezzék az új központi autóbusz-megálló építését.

Eddig különösebb forgalomkorlátozások nélkül zajlottak az építési munkálatok, de a napokban lezárták a gépkocsivezetők előtt az utat, amely eddig a vasútállomáshoz vezetett. Koller Erika, a városi hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint október első hetében megkezdték az új autóbusz-megálló bekötőútjának az aszfaltozását a Szlovák Nemzeti Felkelés utca felől. Azok a vonatra sietők, akik gépkocsival érkeznek, vagy a rokonok, ismerősök szállítják őket, már az új úton juthatnak el a korábban kialakított parkolóra. Ezt a kaviccsal leszórt, esős időben latyakossá váló területet hamarosan felváltja egy vadonatúj parkoló, amelyen 256 állóhely lesz személygépkocsiknak. A gyalogosok számára ideiglenes átkelőhelyet nyitnak, ezt azonban a gépkocsivezetők az utasok biztonsága érdekében nem használhatják. A forgalmi korlátozásokat, illetve változásokat szeptember utolsó hétvégéjén vezették be, amikor valamivel kevesebben utaztak, ám a csupán hétvégére hazatérő diákokért érkező szülők jobban megjegyezhették, észlelhették a forgalmi változásokat. Az új parkolót az egykori autóbusz-megálló helyén építik meg. A jelenlegi parkoló helyén új járdát építenek, amely egyúttal akadálymentes szakaszként is szolgál azok számára, akik az autóbuszról a Pozsony, vagy Érsekújvár felé induló vonatra szállnak fel. A városháza folyamatosan tájékoztatja a lakosokat a központi autóbusz-megálló építésének egyes folyamatairól és az ezzel kapcsolatos forgalmi változásokról. A kivitelező cég január második felében kerítette el az építkezést, az első szakaszban nem korlátozták sem a gyalogosok közlekedését, sem a gépkocsivezetőket. Környezetbarát beruházásról van szó, a tervek szerint zöld tetőszerkezete lesz az autóbusz-megállónak. A mintegy hatmillió eurós beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásából építik meg, a város 291 236,62 euró önrésszel járult hozzá a beruházáshoz. Kerékpártárolókat is építenek, mert a vasútállomáshoz és a központi autóbusz-megállóhoz már kerékpárúton is közlekedhetnek a lakosok.

Vágsellye
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?