Régió

Lemosták a teret, máris akcióba léptek a falfirkászok

Pozsony | Néhány hete kitisztíttatta a magisztrátus a Szabadság teret, de a lakosok helyett a vandálok élvezték a munka gyümölcsét – napokon belül újra falfirkák lepték el a frissen lefestett felületeket.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. augusztus 23. 13:38

A város a Nivy autóbuszállomást építtető HB Reavisszal és civil szervezetekkel revitalizálta a főváros egyik szégyenfoltját. Kigyomlálták a közterületet, megmetszették a bokrokat, lefestették a padokat és a közvilágítás oszlopait, kitisztították a szökőkutat, kijavították a járdák, a lépcsők és a betonfalak hibáit. „Két napig maradt tiszta a tér, utána csirkefogók célpontja lett, akik összefirkálták” – panaszkodott Ivo Nesrovnal főpolgármester. 
 
A főváros ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen rongálás miatt, és a főpolgármester kijelentette, ezentúl alaposabban figyelik a közterületet. Biztonsági kamerákat szerelnek fel, a városi rendőrség gyakrabban járőrözik a tér környékén, az állami rendőrség segítségét is kérik. 
 
Megszólították a Szlovák Műszaki Egyetemet, a kormányhivatalt, a közlekedésügyi minisztériumot, a kávéház- és étterem-tulajdonosokat, működjenek együtt a közrend és a tisztaság megőrzéséért. „Újra kitisztítjuk a területet” – szögezte le Nesrovnal, aki a lakosokat arra kérte, ha rongálást látnak, jelentsék a rendőrségen. (béva)
 
Önnek ajánljuk
hoki

Januártól új benefit: a sportutalvány

sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Közismert "iszogatók" Szlovákia történetében

sólymos balhé

Videón Sólymos László tegnapi dulakodása

A megnyitóra tegnap kora délután került sor sor Kassán, a Mészáros utca 35. sz. alatti kiállítótermekben

Megnyitották a Márai Sándor Emlékkiállítás múzeumpedagógiai részlegét

g

Óz, a csodák csodája Komáromban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.