VIDEÓ: Kültéri edzőparkot adtak át a czuczorosok mai családi juniálisán

Érsekújvár
Érsekújvár |

Több száz alapiskolás gyerek, szülő és nagyszülő vette birtokába szombaton a Czuczor Gergely Alapiskola udvarát és a tornatermét. Az idei családi juniálison átadták a játszótér közelében a magyar közösség összefogásából épített korszerű kültéri edzőparkot.

A szervezésben Priskin Zoltán iskolaigazgató elmondása szerint, az iskola pedagógusai, az intézmény alkalmazottai, az íjászklub tagjai, a lelkes szülők és a cserkészek is részt vettek. Az iskola vezetője elmondta továbbá, hogy komoly összefogás eredményeképpen készült el a kültéri edzőpark. A 10 ezer eurót a Szlovákiai Szülők Szövetségének helyi szervezete, a XXI. Század Gyermekéért Polgári Társulás és a KultúrKorzó Polgári Társulás támogatásának köszönhetően gyűjtötték össze. Magánvállalkozók közül néhányan már a játszótér megvételéhez is hozzájárultak. Bóna Bertalan és Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere magánszemélyként ismét támogatta a czuczorosok terveit, és csatlakozott hozzájuk Török László vállalkozó is. Többen a kétszázalékos adóalappal támogatták a járási székhely egyetlen magyar alapiskolájának fejlesztését. Priskin Zoltán hangsúlyozta, a korszerű iskolaudvaron mostantól az alsó és a felső tagozatos tanulók egyaránt sportolhatnak, és van egy további álmuk, szeretnének egy kisebb kültéri színpadot. Iskolai rendezvényeken használnák a pódiumot. A czuczorosok juniálisán volt lehetőség gyakorolni az íjászatot, a zumba tornát, a tardoskeddi kézművesek jóvoltából szőttek, fontak, faraghattak az érdeklődők. A korongozással ismerkedők közelében a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola pedagógusai ismertették az iskolájukon zajló képzéseket. A gútai Iparművészeti Magániskola pedagógusai különféle iparművészeti terméket mutattak be, és az érdeklődők kipróbálhatták kézügyességüket és rátermettségüket. Kötélpálya várta a merészebbeket, és az Érsekújvári Polgári Klub jóvoltából táncházat rendeztek az iskola udvarán, ahol Lakatos Áron és zenekara húzta a talpalávalót, Gémesi Zoltán néptáncoktató hívta táncba a juniális résztvevőit. Peternai Zsuzsanna, a Pázmány Péter Gimnázium igazgatója csapatával az Erasmus+ nemzetközi oktatási program kínálta lehetőségeket mutatta be csapatával. A Czuczor Gergely Alapiskola szakácsnői kitettek magukért, palacsintával, lángossal és gulyással vendégelték meg a családokat. Gyerekkoncertet tartott Madarász András és Zsapka Attila.

Az érsekújvári magyar családokon kívül érkeztek ősztől iskolaköteles tanulók, szülők és nagyszülők, jelenlegi és egykori tanulók az érsekújvári térségbeli községekből is. A Czuczor Gergely Alapiskola magyar közösséget összekovácsoló juniálisa mára hagyománnyá vált a városban és a régióban. Az iskola kapujában még a rendezvény folyamán is újabb érkezőket fogadtak a pedagógusok. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is csaknem ötszáz vendégük volt.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?