Közösen a klímavédelemért

Pannonhalma-workshop
PANNONHALMA/ALSÓSZELI/FELSŐSZELI/GALÁNTA |

Testvérvárosi műhelyfoglalkozáson vett részt az alsószeli, a felsőszeli iskolások és a galántai gimnazisták egy csoportja Pannonhalmán, ahol négy ország diákjai próbáltak válaszokat keresni a klímaváltozásból adódó problémákra.

Október első hétvégéjén Pannonhalmán tartották az Európa a Polgárokért program támogatásával azt a testvérvárosi műhelyfoglalkozást, amelyen a résztvevő diákok a klímavédelem témakörével foglalkoztak. Három országból, Szlovákiából, Olaszországból és Németországból érkeztek diákok a rendezvényre, tehát összesen négy ország fiataljai vettek részt a foglalkozásokon, amelyeket a négy partnertelepülés, Pannonhalma, Alsószeli, a németországi Engen és az olaszországi Moneglia közösen szervezett. Szlovákiát az alsószeli alapiskola, a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola tanulói és a galántai gimnázium diákjai képviselték. „A szakmai programon elsősorban a fenntartható városi közlekedést és a fenntartható energia kérdéskörét járták végig három különböző dimenzióban a diákok, úgy mint család, iskola és lakókörnyezet. A partnertelepülések jó gyakorlatait, és más érdekes előadásokat hallgathatták meg, majd a Széchenyi István Egyetem oktatóinak szakértői támogatásával csoportokban dolgoztak a megadott témák feldolgozásán. A zárórendezvényen be is mutatták a hétvége alatt elkészült munkájukat. A legnagyobb tanulság a diákok számára az volt, hogy megtapasztalhatták, mennyire fontos az idegen nyelv tanulása, hiszen a három nyelvű társaságnak közösen kellett a feladatokat elvégeznie, illetve az egész hétvégét együtt töltenie” – hangsúlyozta Malý Mónika, a Kodály Zoltán Gimnázium angol szakos tanára, aki kísérőként vett részt a rendezvényen. Az alkotóműhelyeken született prezentációk és ötletek elektronikus kiadványban jelennek meg hamarosan, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a partnertelepülések lakosainak környezeti neveléséhez. A szakmai programok mellett a diákok megismerkedtek Pannonhalma nevezetességeivel, és érdekes programokon vettek rész a város szervezésében.

 

Pannonhalma-klímavédelem
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!