Régió

Körforgalmat és jelzőlámpát javasolnak Szencre

Szenc | Közösen keres megoldást a város és az áruház vezetése a Kaufland előtti parkolás problémáira. Az egyik lehetőség jelzőlámpa felállítása lenne, ám a lakosok ezt nem tartják jó ötletnek.
Marosi Bianka

2020. január 24. 12:45

Körforgalmat és jelzőlámpát javasolnak Szencre
- A szerző illusztrációs felvétele

Az áruház előtt parkolóknak gyakran okoz gondot, hogy nem tudnak kihajtani a parkolóból.

„Ünnepnapokon még rosszabb a helyzet, és olyankor, amikor egyébként is sok az autó az utakon. Leginkább a balra kanyarodás okoz problémát, amikor a belváros irányába szeretnének elindulni az autósok” – tudtuk meg Martina Ostatníková városi szóvivőtől.

Dušan Badinský polgármester a Kaufland vállalat képviselőivel múlt héten tárgyalt, afelől érdeklődött tőlük, milyen megoldást tud nyújtani az áruház vezetése a problémára. A vállalat elismerte a helyzet súlyosságát, ezért közlekedési hatástanulmány kidolgozását rendelte meg, majd körforgalom kialakítását és jelzőlámpák elhelyezését javasolta a parkolóban. A javaslatot egyetlen érintett hivatalos szerv sem hagyta jóvá, de további tárgyalások várhatók a Szlovák Közútkezelő Vállalattal.

A város Facebook-oldalán komoly párbeszéd alakult ki a lakosok körében a javaslatról, akiknek a többsége nem tartja jó megoldásnak a jelzőlámpák kihelyezését. Egyikük szerint leginkább a D1-es autópályáról Szenc felé közlekedők előzékenységén múlik, hogy a mellékútról a főútra ki tudnak-e hajtani az autósok.

„Sem a Nagyszombati úton elhelyezett jelzőlámpa, sem a körforgalom nem oldja meg a gondot, mivel akkor azoknak lenne előnyük, akik a Kaufland felől érkeznek, és a Nagyszombati úton a D1-es felől még több dugó alakulna ki” – állítja . Szenc polgármestere folytatja az egyeztetést az üzletlánc képviselőivel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus vásárlás

Újra megrohamozhatjuk a boltokat

parlament k
Frissítve

A parlament elfogadta a világjárványra reagáló pénzügyi intézkedéseket

parlament k
Frissítve

A munkanélküliek az eddiginél tovább lesznek jogosultak a segélyre

Igor Matovič

Még szigorúbb intézkedések jöhetnek húsvétra

Tavaly ezen a napon kékbe öltözött Érsekújvár főtere

Lelki segélyvonal és tanácsadás az autizmussal élők családjainak

parlament k

Csak a következő ülésen szavaznak a belügyminisztérium javaslatairól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.