Régió

Kiegyenlített költségvetése van Vágsellyének

Vágsellye | Kontokorens, úgynevezett áthidaló hitelt vesz fel a város, az 500 ezer eurós tétel bekerült a jövő évi kiegyenlített költségvetésbe, amelyet az utolsó önkormányzati ülésen hagyott jóvá a testület. A képviselők már a felújított városháza üléstermében szavazhattak, az elmúlt hónapokban az idősek otthonában, vagy a kultúrházban tartották az üléseket.
Száz Ildikó

2018. november 7. 18:57

A városi hivatal részlegeit visszaköltöztették a főépületbe, csak a Pázmány Péter Alapiskolában lévő anyakönyvi hivatal marad még a választásokig (A szerző felvétele)  

A 2019-es költségvetés bevételi és a kiadási oldalán is 26 914 120 euró van. Vágsellye vezetése jövőre 1 832 300 euró tőke jellegű bevételre számít és 8 324 540 eurót szán beruházásokra. A Szociális Szolgáltatások Intézetének működését, amely az idősek otthonát, a nappali foglalkoztatóközpontot és a városi hajléktalanszállót is üzemelteti 463 810 euróval támogatják. Kiemelt városi támogatást kapnak a sportszervezetek, a labdarúgók klubja 35 ezer, a testnevelési egyesület 16 ezer, a kézilabdázók 48 ezer, a jégkorongozók 25 ezer euróból gazdálkodhatnak. Néhány éve új költségvetési szabályzat van érvényben a járási székhelyen. Ebben az évben is több előkészületi fázisban állították össze a büdzsét. Szeptemberben tárgyalt a testület a városi jövő évi prioritásairól, illetve a fejlesztési lehetőségekről. Októberben megismerkedtek a képviselők a városi hivatal dolgozói által beterjesztett konkrét költségvetési javaslattal, amelyet a hozzászólásaikkal és észrevételeikkel egészítettek ki. A prioritások közé tartozik az önkormányzati iskolák éttermeinek és az elavult vezetékeknek a felújítása, a biztonsági kamerarendszerek bővítése, erre a célra 65 100 eurót szán jövőre a város. Újabb pályázati lehetőségekre, az ehhez szükséges tervek kidolgozására, illetve az önrészre 85 ezer eurót különítenek el a költségvetésből. Támogatást szeretnének kapni a vágsellyei kultúrház felújítására, a tervek már elkészültek, csak megfelelő pályázati lehetőségre vár a város. Az iskolák új szaktantermeinek berendezésére 340 720 euró támogatást kapott az önkormányzat, és 20 ezer eurós önrészt különítették el a költségvetésből. Az elmúlt években ötezer eurót hagytak jóvá a participatív költségvetésre, jövőre hatezer eurót szánnak arra, hogy a lakosok és a szervezetek által benyújtott terveket megvalósítsák.

 

2018. november 6. 16:00

Sok a független polgármesterjelölt a vágsellyei járásban

A testület a keddi ülésen foglalkozott a 2020-ra és 2021-re tervezett beruházásokkal, városfejlesztési elképzelésekkel, valamint pályázati lehetőségekkel. A következő években is jelentős összeget, mintegy 60 ezer eurót szánnak Vágsellyén idegenforgalmi célokra, a város műemlékeinek, természeti szépségeinek népszerűsítésére, a testvértelepülésekkel való kapcsolatok ápolására, továbbá a hagyományos vásárok és fesztiválok szervezésére.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?