Régió

Kétszeres jubileumot ünnepel a Kortárs Magyar Galéria

Dunaszerdahely | Kétszeres jubileumot ünnepel a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria (GSMU). 25 éve nyitották meg, és 20 éve szervez az intézmény művészeti táborokat. Ebből az alkalomból jelentetik meg ötödik katalógusukat, amely azokat az alkotásokat mutatja be, melyekkel 2007 és 2012 között gazdagodott a gyűjtemény.
TASR

2019. július 18. 10:04

A galéria Magyarországon és más külföldi városokban is bemutatja a gyűjteményt – olvasható a város weboldalán. A Csallóközben élő magyar alkotók, magyarországi és Európa más országaiban élő magyar művészek alkotásait mutatják be.

A galéria megalapításának ötlete Luzsicza Lajos képzőművész nevéhez fűződik. Ötletét Dunaszerdahely akkori polgármestere is támogatta. Az évforduló alkalmából több mint ezer alkotásból álló kiállítással készült az intézmény. Az alkotók szobrokat, festményeket, grafikákat és érméket ajándékoztak a galériának. A Kortárs Magyar Galéria évente rendez képzőművészeti tábort. Idén tíz alkotó mutatkozik be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?