Kétezren kaphatnak oltást a jövő hétvégén Dunaszerdahelyen

oltópont
Nagyszombat/ Dunaszerdahely |

Felkészült a lakosság tömeges beoltására a Nagyszombat Megyei Önkormányzat, már csak az elegendő számú vakcina hiányzik ahhoz, hogy megnyithassák a három oltópontot – közöttük a dunaszerdahelyit. A jövő  hét végén érkezik oltóanyag, ekkor nyithat az oltópont.

Nagyszombatban jól vizsgázott a tömeges oltópont. Az elmúlt hétvégén 2 330 vakcinát adtak be az oda érkező pedagógusoknak, valamint a kritikus infrastruktúra tagjainak az egészségügyi szakközépiskolában. Az iskola diákjai is segítették a vakcinációt. Óránként 300 regisztrált embert tudnak beoltani az ideiglenes falakkal elválasztott termekben, ha csak a helyszínen jelentkeznek az érkezők, akkor óránkénti 120-ra csökken a kapacitás. A megye hetek óta foglalkozik az ehhez hasonló, tömeges oltópontok kialakításával.

„Amint megkapjuk a vakcinákat, három helyen szeretnénk elkezdeni az oltást a megyében, Szakolcán, Nagyszombatban és  Dunaszerdahelyen a Vidékfejlesztési Szakközépiskola termeiben az egészségügyi szakközépiskola alkalmazottai és diákjai közreműködésével. Ha szükséges, akkor a rendelőkben dolgozó orvosoktól kérünk segítséget.

A jövő hét végén megnyitjuk a dunaszerdahelyi oltópontot” - nyilatkozta lapunknak Berényi József a megyei önkormányzat alelnöke

hozzátéve, hogy a jövő hét végén 4000, vagy 6000 oltóanyag érkezik a megyébe, ebből 2000-et Dunaszerdahelyen használnak fel az 55 évnél fiatalabb lakosok kapják meg a vakcinát. Az önkormányzat már a pedagógusok oltását is így szervezte volna meg, akkor a hiányzó vakcinák miatt egyik napról a másikra meghiúsult a terv. A dunaszerdahelyi és a galántai kórházban is oltanak, a megye viszont arról is tárgyal, hogy módosíthassák, ki tartozik a veszélyeztetett csoportokba, vagyis ki kapja meg hamarabb a vakcinát. „Ebbe a csoportba sorolnánk azokat a személyeket is, akik tesztelnek, a polgármestereket és a helyi hivatalok azon alkalmazottai, akik részt vesznek a tesztelésen, a buszsofőröket, a postán és az élelmiszerüzletben dolgozókat. Ha mi alakíthatjuk a veszélyeztetett csoportok körét, akkor ezt az öt csoportot mindenképp javasolni fogjuk az oltásra“ - folytatta Berényi József. A tárgyalások eredményétől függ, hogy kik kapnak meghívást a jövő heti vakcinálására.

Egyelőre tárgyalnak arról, hogy hogyan lehetne regisztrálni a nagykapacitású oltópontokra. Az alelnök meggyőződése, hogy szükség van az előjegyzési rendszerre, csak így kerülhető el, hogy feltorlódjanak az emberek az oltásra várva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?