Régió

Két elkerülő út normalizálná a vágsellyei közlekedést

Vágsellye | A jelenlegi helyzetet elemezve, a lakossági felmérés eredményeit is figyelembe véve kidolgozták, és a legutóbbi önkormányzati ülésen bemutatták Vágsellye új közlekedésfejlesztési tervét.
Száz Ildikó

2020. július 3. 13:00

Vágsellye
- Száz Ildikó felvétele

Tibor Schlosser, a Szlovák Mű-szaki Egyetem Közlekedésépítészeti Karának docense ismertette a legutóbbi önkormányzati ülésen a több mint kétszáz oldalas tanulmányt. 

Többfunkciós utcák 
Az előadó hangsúlyozta, azért van szükség a közlekedésfejlesztési tervre, hogy a város vezetése áttekintést nyerjen arról, mely területeken közlekedik a legtöbb gépkocsi, milyen a kerékpárosok és a gyalogosok helyzete a járási székhelyen. „Vágsellyének valóban nagy szüksége van az elkerülő út mielőbbi megépítésére. A tervezett beruházásnak köszönhetően csökkenne a hídon a forgalom. Ám a statisztikák alapján az északi terelőút megépítését követően idővel ismét sűrűsödne a forgalom a városban, ezért 2045 táján már egy déli elkerülő út megépítése is szükségessé válik” – hangsúlyozta Schlosser. A közlekedésfejlesztési terv több száz, a városról készült fényképfelvételt és térképet tartalmaz, amelyeken jól látható, hogy a város központjában és a Vágvecse városrészben hol komplikált a parkolás. Olyan szélesebb, többfunkciós utcákra van szükség, ahová bejuthatnak a lakosok gépkocsival, de elférnek a gyalogosok és a kerékpárosok is. A legtöbb szűk utcát az egykori kertek alatti parcellákból alakították ki, és nem megfelelőek. A lakossági felmérés szerint a városban élők 4,4 százaléka közlekedik kerékpáron, várhatóan 2030-ra a lakosok mintegy 7 százaléka választja majd ezt a közlekedési formát. 

Vágsellye

Tárgyalt a bizottság
A közlekedésfejlesztési terv részleteivel még a júniusi önkormányzati ülés előtt megismerkedtek a közlekedési szakbizottság tagjai. Néhány képviselő nehezményezte, hogy a szakbizottságon belüli észrevételek nem hangzottak el az önkormányzati ülésen. Rendkívül igényes és bőséges anyagról van szó, vélte Peter Andráši képviselő, ezért további szakmai egyeztetésekre, pontosításokra lesz szükség. A testület tagjai úgy vélik, nem ártana kidolgozni a közlekedésfejlesztési terv egyszerűbb, tömörebb változatát. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere egyetértett a felszólalókkal abban, hogy az anyaghoz még vissza kell térnie a testületnek. Már a szakbizottság tagjai is hangsúlyozták azt, ami később a városháza tanácstermében is elhangzott, hogy a hídon naponta mintegy 27 ezer gépkocsi halad át. Az északi elkerülő út megépítését követően harminc százalékkal csökkenne a forgalom a Vágon átívelő hídon. A már említett déli elkerülő út megépítésével azonban sikerülne elérni, hogy naponta 20 ezer gépkocsinál több ne terhelje le a hidat. A javaslatok között szerepelt egy városi sétány megnyitása a Szlovák Nemzeti Felkelés utcából a híd irányába, de végül kiderült, hogy ez a terv kivitelezhetetlen. Az utcákat három szempont szerint sorolták be: lakóházakhoz vezető utcák, többfunkciós utcák és iskolákhoz vezető utcák. Az iskolák udvarán több, kerékpárok elhelyezésére alkalmas tárolót alakítanának ki a tervezők, és az utcák szélesítésével lehetővé válna, hogy a diákok rollerrel is eljuthassanak az iskolába. 

Városi tömegközeledés
A közlekedésfejlesztési terv kidolgozói megfelelőnek tartják, hogy minden lakónegyedből könnyen megközelíthetők az autóbusz-megállók. A helyközi járatoknál azonban javasolják, hogy kisebb autóbuszokkal szállítsák a lakosokat, de azok jóval sűrűbb intervallumokban közlekedjenek. A kerékpáros közlekedés kapcsán a koncepció kidolgozói javasolják egyes területeken a harminc kilométer/órás sebességzónák kijelölését, és egy kerékpárkölcsönző megnyitását a járási székhelyen. 

Amit hiányoltak
A vágsellyei képviselők, valamint a szakbizottság tagjai egyaránt hiányolták, hogy a tanulmány kidolgozói nem javasoltak megoldást a vasútállomás és a vasúti átkelőhely mögötti területre tervezett új temető közti szakaszra. Ugyancsak hiányzik egy komolyabb bekötőút a Jozefov sportkomplexumhoz, ahol fedett sportpálya van, és ahol a felújításra váró fürdő található. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A fővárosnál épülő D4-es autópálya alatt levő, rendkívül értékes földeket akar elkobozni az állam a Beneš-dekrétumokra hivatkozva ⋌(Somogyi Tibor felvétele)

Az állam a Beneš-dekrétumokra hivatkozva a puszta névrokonság alapján ma is koboz el földeket

bejrut

Számos szlovákiai szervezet siet a libanoni emberek segítségére

dddd

Nem kerül moziba az USA-ban a Mulan

Doležal és szakemberei nem zárják ki egy kétcsövű alagút megépítését sem.

Leghamarabb 2023-ban veheti kezdetét a szoroskői alagút építése

útzár

Hétfőtől lezárják a körforgalmat Somorján

koronavírus

63 új fertőzöttet regisztráltak szerdán, április óta nem volt ilyen sok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.