Régió

Járda van, a két parkoló terv

Párkány | Több mint egy kilométer hosszan, 220 ezer euróért újíttatta fel a járdákat Párkány városa a Nánai úton. A beruházást a város költségvetéséből fedezték, ahogy a Szövetkezeti sori óvoda járdáinak felújítását is.
Buchlovics Péter

2019. december 13. 14:00

gh
A felújítottNánai útmellett elkészültek a járdák is (Forrás: iske.sk)

A Zselíz és Léva irányába húzódó Nánai utat az új körforgalommal idén júniusban adták át, ezt a beruházást uniós forrásból az állam fedezte. A hozzá tartozó járdák teljes felújítását Párkány városa saját költségvetéséből állta. Párkány két új autóparkoló kialakítását is tervezi a Nánai út közelében.
 

"A tervek elkészültek, megszereztük a szükséges engedélyeket is. Az egyik parkolót az autópark területén, tehát a volt kaszárnya előtti részen alakítanánk ki, a másikat pedig a Kaszárnya út városhoz közelebb eső része mellett, egy elhagyatott zöld területen? – részletezte az elképzeléseket Eugen Szabó polgármester. A két parkolón összesen 50 autó számára lenne hely – értesült az Új Szó Folk Róberttől, a városháza fejlesztési osztályának vezetőjétől. Ugyanakkor a polgármester azt is közölte, hogy a parkolók egyelőre nem kerültek be Párkány jövő évi beruházási tervébe. „Döntenünk kellett, hogy a buszpályaudvar melletti, Vadas fürdő felé vezető útszakaszt tesszük-e be a jövő évi beruházási tervbe, vagy ezeket a parkolókat. Mivel a gyalogosforgalom sokkal nagyobb a buszpályaudvar melletti szakaszon, ezért a képviselő-testület elé olyan javaslatot terjesztünk be, amely a pályaudvar melletti szakasz felújítását szorgalmazza? – mondta el a polgármester. „Viszont a parkolók kialakítása is fontos, ezért – ha meglesz a 2019-es zárszámadás és gazdaságilag is le lehet majd zárni az idei évet, továbbá pontosan tudni fogjuk, mekkora többlet maradt a városkasszában, ahhoz képest egyszerű költségvetés-módosítással is javasolni lehet majd a parkolók kialakítását”–fűzte hozzá Eugen Szabó.

Párkány városa a Szövetkezeti sori óvoda járdáit is felújíttatta, 25 ezer euró értékben, a munkákkal november végére készültek el. A beruházást a város szintén saját költségvetéséből fedezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Egy felmérés, mely szerint bejutna az MKP

Erősödni látszó magyar pártok

Zuzana Čaputová

Érsek lehet Sólymos utódja

diéta

Mit kezdjünk a divatdiétákkal?

koronavírus

Koronavírus – Csehország ellenőrizni kezdte az országba érkező utasokat

Hosszú Katinka

LEN Úszó Európa Kupa – Hosszú Katinka újabb győzelme

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.