Régió

Izsáról több bejelentés érkezett a nap folyamán

Izsa | A nap folyamán több bejelentést érkezett Izsáról a választások tisztaságával kapcsolatosan és több ízben riasztották a rendőrséget is.
V. Krasznica Melitta

2018. november 10. 19:44

Időnként kisebb sorok is kialakultak a szavazóhelyiségekben Izsán  - V. Krasznica Melitta

Nem hivatalos értesülésünk szerint az egyik körzeti választási bizottsági tag azért tett bejelentést, mert egyik bizottsági tagtársa a mozgóurnás szavazás során elejtett egy szavazólapot, és a feljelentő ezt rendbontásnak, a választás tisztaságába való beavatkozásnak tekintette. Másik esetben állítólag az egyik, szolgálaton kívüli községi rendőr, miután szavazott, járta a községet, és az egyik jelölt választására biztatott. Michaela Ružičková, az országos választási bizottság hivatalának vezetője kérdésünkre elmondta, a járási választási bizottság a helyszínen tájékozódott, kivizsgálta az ügyeket, de semmilyen szabálysértést nem tapasztalt, megalapozatlannak ítélte a bejelentéseket.

„A választásokkal kapcsolatban, Izsát érintően két kihágás ügyében folytat vizsgálatot a rendőrség – tudtuk meg Renáta Čuháková Nyitra megyei rendőrszóvivőtől. – Az egyiket az állampolgári békés együttélés, a másikat eljárási vétség ügyében.”

Izsán hárman indulnak a polgármesteri posztért, a regnáló polgármesternek két kihívója van, a 9 képviselői helyre pedig húszan pályáznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?